2023-02-06 17:39:33
Φωτογραφία για Άμστερνταμ προς Βενετία με το τρένο: Τα καλύτερα μέρη για να σταματήσετε στη διαδρομή και τι να δείτε
Υπάρχουν χιλιάδες πιθανές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε με ένα πάσο Interrail, από τα φιόρδ της Νορβηγίας μέχρι τις παραλίες της Ελλάδας .

Με ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτείνεται σε περισσότερα από 200.000 km και επεκτείνεται καθημερινά, η Ευρώπη είναι ένας παράδεισος για ταξίδια με τρένο.

Για γενιές, χιλιάδες επισκέπτες έχουν δει την ήπειρο μέσα από ένα παράθυρο τρένου χάρη στην αγαπημένη κάρτα Interrail.

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι κάρτες Interrail είναι μόνο για εφήβους και φοιτητές. Υπάρχουν όμως πάσο που ταιριάζουν σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ωστόσο, πρέπει να είστε κάτοικος χώρας της ΕΕ ή ενός από τα ακόλουθα: Αλβανία, Ανδόρα, Λευκορωσία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Νήσοι Φερόε, Γιβραλτάρ, Ισλανδία, Νήσος του Μαν, Κοσσυφοπέδιο, Λιχτενστάιν, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία , Ρωσία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο ή Πόλη του Βατικανού.


Ο ιστότοπος της Interrail μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο πάσο για εσάς, με βάση το πού θέλετε να πάτε, το πότε και τις ηλικίες αυτών που ταξιδεύουν.

Υπάρχουν χιλιάδες πιθανές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε με ένα πάσο Interrail, από τα φιόρδ της Νορβηγίας μέχρι τις παραλίες της Ελλάδας .

Αν έχετε έναν μήνα ελεύθερο, εδώ είναι μια διαδρομή που θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε μερικά από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η ήπειρος. Για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτα Interrail, περιλαμβάνονται οι τιμές των τρένων.

Τι είναι η κάρτα interrail;

Η κάρτα interrail επιτρέπει στους κατόχους να ταξιδεύουν οπουδήποτε σε ένα εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο τρένων.

Το σιδηροδρομικό πάσο είναι διαθέσιμο τόσο σε Ευρωπαίους κατοίκους όσο και σε μη Ευρωπαίους που είναι νόμιμοι κάτοικοι. Μπορείτε να επιβιβαστείτε στα περισσότερα τρένα δείχνοντας στο προσωπικό σας την κάρτα Interrail στο τηλέφωνό σας και οι τιμές ξεκινούν από 185 € για δύο ή περισσότερες χώρες.

Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές πάσου, με τους κατόχους παγκόσμιων πάσο να επιτρέπεται να επισκέπτονται περισσότερους από 40.000 προορισμούς σε 33 διαφορετικές χώρες.

Όλες οι παρακάτω διαδρομές μπορούν να πραγματοποιηθούν με ένα παγκόσμιο πάσο της Interrail.

Εξερευνήστε το Άμστερνταμ, τη φιλική προς το ποδήλατο, πρωτεύουσα της Ολλανδίας δίπλα στο κανάλι

Το Άμστερνταμ έχει υψηλή αναλογία ποδήλατο προς κάτοικο sborisov / καμβά

Τέσσερις νύχτες στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι η τέλεια πόλη για να ξεκινήσετε τη σιδηροδρομική σας περιπέτεια. Αφαιρέστε ένα πικνίκ στο αχανές Vondelpark, θαυμάστε τα αριστουργήματα στο παγκοσμίου φήμης μουσείο Rijksmuseum ή χαλαρώστε σε ένα από τα διάσημα καφέ της πόλης.

Οι ντόπιοι λατρεύουν να κάνουν ποδήλατο. Στην πραγματικότητα, η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για 2,5 ποδήλατα ανά άτομο - αν και αρκετά λίγα από αυτά θα βρίσκονται στο κάτω μέρος ενός καναλιού. Νοικιάστε λίγους τροχούς για να εξερευνήσετε το δίκτυο των στριφογυριστών καναλιών της πόλης ή κάντε πετάλι κατά μήκος του Amstel, περνώντας δίπλα από την Εβραϊκή Συνοικία, το Μουσείο Ερμιτάζ και τη γέφυρα Magere Brug.

Χορέψτε όλη τη νύχτα στο Βερολίνο της Γερμανίας

Τέχνη στον τοίχο του Βερολίνου Diaan11/ pixabay

Τέσσερις νύχτες στο Βερολίνο

Πώς θα πάτε: Από το Άμστερνταμ, πάρτε το απευθείας υπεραστικό τρένο για το Βερολίνο (6,5 ώρες).

Άμστερνταμ προς Βερολίνο με τρένο: 27 € (με κράτηση εκ των προτέρων).

Το Βερολίνο έχει κάτι για όλους. Θέλετε να κάνετε πάρτι όλη τη νύχτα (και όλη την επόμενη μέρα); Η σκηνή του κλαμπ της πόλης φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα χορευτικά κλαμπ στον κόσμο. Από τα δυνατά techno beats σε μια ανακαινισμένη αποθήκη μέχρι τα γλυκά τζαζ μπαρ, θα σας κακομάθουν οι επιλογές.

Οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να περπατήσουν στο μήκος του τείχους του Βερολίνου, του τσιμεντένιου φράγματος που κάποτε χώριζε την πόλη μεταξύ της Σοβιετικής Ανατολής και της καπιταλιστικής Δύσης. Ο τοίχος έπεσε το 1989, αλλά παραμένει μια έκταση 0,8 μιλίων - η μεγαλύτερη (και μεγαλύτερη) υπαίθρια γκαλερί τέχνης στον κόσμο.

Σετ ταινιών περιπλανώμενο Πράγα, Τσεχία

Τρεις νύχτες στην Πράγα

Πώς θα πάτε: Από το Βερολίνο, πάρτε το τρένο EuroCity για Πράγα (4 ώρες 30 λεπτά).

Βερολίνο προς Πράγα με τρένο: 38 €

Γνωστή στην καθομιλουμένη ως η «πόλη των εκατό κώνων», αυτή η γραφική πόλη που έχει περιληφθεί στον κατάλογο της UNESCO έχει χρησιμεύσει ως το σκηνικό για υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ όπως το «Casino Royale» και το «Mission Impossible».

Απολαύστε μια craft μπύρα στη σκιά της ρωμανικής, γοτθικής, αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής ή περιπλανηθείτε στους κήπους του παλατιού κάτω από το κάστρο της Πράγας . Με μουσεία για τα πάντα, από την KGB μέχρι τον Κάφκα, σίγουρα δεν θα βαρεθείτε.

Ακούστε τον ήχο της μουσικής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας

Ο ορίζοντας του Σάλτσμπουργκ TomasSereda / καμβάς

Δύο νύχτες στο Σάλτσμπουργκ

Πώς θα πάτε: Από την Πράγα, πάρτε το τσεχικό τρένο υπεραστικών για το Λιντς και, στη συνέχεια, πάρτε το τρένο Railjet για το Σάλτσμπουργκ (το συνολικό ταξίδι είναι 6 ώρες).

Πράγα προς Σάλτσμπουργκ με τρένο: 25 €

Περιπλανηθείτε στους όμορφους γεωμετρικούς κήπους του Schloss Mirabell ή δείτε το Imbergstieg. Στην καθομιλουμένη ως «η Σκοτεινή Σκάλα», αυτά τα σκαλοπάτια κατεβαίνουν από το πάρκο στο Μοναστήρι Kapuzinerkloster στο επίπεδο του δρόμου στην Παλιά Πόλη που έχει περιγραφεί στην UNESCO.

Κολυμπήστε στα γαλήνια παγετώδη νερά της λίμνης Bled, Σλοβενία

Τρεις νύχτες στη λίμνη Bled

Πώς θα πάτε: Από το Σάλτσμπουργκ, πάρτε ένα τρένο OBB προς το Villach HBF και, στη συνέχεια, αλλάξτε το τρένο για το Bled (4 ώρες συνολικά).

Σάλτσμπουργκ προς Λίμνη Μπλεντ με τρένο: 30 €

Μετά από εβδομάδες σε γεμάτες πόλεις, απολαύστε τον καθαρό αέρα και το τοπίο της λίμνης Bled που κόβει την ανάσα . Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης και εξερευνήστε το μαγευτικό νησί στη μέση της λίμνης.

Απομακρυνθείτε από τα πλήθη στη Βενετία της Ιταλίας

Η Βενετία είναι χτισμένη σε 100 ξεχωριστά νησιά bluejayphoto/canva

Τρεις νύχτες στη Βενετία

Πώς θα πάτε εκεί: Από τη λίμνη Bled, πάρτε ένα περιφερειακό τρένο προς το Villach HBF και, στη συνέχεια, αλλάξτε τρένο για Venezia S. Lucia

Lake Bled προς Βενετία με τρένο: 38 €

Η Βενετία είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο - και επίσης μια από τις πιο υπερτουριστικές.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα τρόποι για να απολαύσετε υπεύθυνα τα φιδωτά κανάλια και τις μεγάλες πλατείες. Περιπλανηθείτε στους γεμάτους δρόμους και τις πολυσύχναστες πλατείες, αλλά αποφύγετε τις γόνδολες που φράζουν τους υδάτινους δρόμους της πόλης. Αν θέλετε να κοσμήσετε τα νερά του Μεγάλου Καναλιού, συμμετάσχετε στους κατοίκους της πόλης στο δημόσιο σύστημα βαπορέτο (περίπου στο ένα δέκατο της τιμής μιας βόλτας με γόνδολα). Αφαιρέστε τα κακοφτιαγμένα αναμνηστικά υπέρ των χειροποίητων προϊόντων που φτιάχνουν Βενετοί τεχνίτες.

Γιατί τα ταξίδια με τρένο γίνονται τόσο δημοφιλή;

Όχι μόνο θα αποφύγετε το χάος και τις ακυρώσεις που μαστίζουν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αλλά θα ταξιδέψετε με ήσυχη τη συνείδησή σας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, τα σιδηροδρομικά ταξίδια αντιπροσωπεύουν 14 γραμμάρια εκπομπών CO2 ανά μίλι επιβατών. Τα αεροπορικά ταξίδια παράγουν 285 γραμμάρια ανά μίλι επιβατών.

euronews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ