2023-02-09 13:54:56
Φωτογραφία για Πέμπτη, 9/2/2023: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Με τη βοήθεια της γραμματικής από το σπιράλ τετράδιό μας και της αντίστοιχης ανάρτησης, διαβάζουμε πολύ καλά την κλίση του επιθέτου "πολύς" και τη διάκρισή του από το επίρρημα "πολύ" (για επιπλέον εξάσκηση μπορείτε να κάνετε τις online ασκήσεις, μέσα στην ανάρτηση). Έπειτα, με τη συνδρομή της προηγούμενης ανάρτησης και του ηλεκτρονικού μας λεξικού, συμπληρώνουμε τον πίνακα της εργασίας 1, στη σελίδα 45 του Β.Μ., με τα αντίστοιχα ρήματα από το κείμενο της σελίδας 44 (Β.Μ.). Προσέχουμε μόνο να περάσουμε τα ρήματα που επαναλαμβάνονται μια φορά το καθένα.

Μαθηματικά: Συμβουλευόμαστε τη "Διερεύνηση" (σελίδα 23 - Β.Μ.) και την αντίστοιχη ανάρτηση και διαβάζουμε με πολλή προσοχή τη θεωρία, την εφαρμογή (κυρίως) και τον "Αναστοχασμό" του 32ου κεφαλαίου "Διαφορετικές εκφράσεις των αριθμών" (σελίδα 24 - Β.Μ.), προτού λύσουμε τις ασκήσεις 2, 3, 4 και 5, στις σελίδες 21 και 22 του Τ.Ε..

Γεωγραφία: Αρχικά, εξασκούμαστε στο να εντοπίζουμε στον άτλαντά μας τα μεγάλα ποτάμια της χώρας μας και να διακρίνουμε τις πηγές και τις εκβολές τους, ακολουθώντας τη ροή τους. Ακόμη, διαβάζουμε προσεκτικά τα υπογραμμισμένα του 19ου κεφαλαίου "Οι ποταμοί της Ελλάδας" και, τέλος, ολοκληρώνουμε την εργασία 2, στη σελίδα 30 του Τ.Ε.. Πολύτιμος βοηθός μας είναι το εκπαιδευτικό υλικό της αντίστοιχης ανάρτησης.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ