2023-02-14 23:22:37
Φωτογραφία για Τύχη βουνό: Έπαθε ανακοπή εν πτήσει σε αεροπλάνο με 56 καρδιολόγους!
Τύχη βουνό φαίνεται ότι είχε επιβάτης των σκανδιναβικών αερογραμμών «SAS», ο οποίος ταξίδευε, από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, στο Λος Άντζελες. Ο επιβάτης, ενώ το αεροσκάφος που επέβαινε πετούσε πάνω από τον Βόρειο Πόλο, έπαθε καρδιακή ανακοπή. Ωστόσο, μέσα στην ατυχία του, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας τρομερά τυχερός άνθρωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάπι υπόσχεται πως μπορεί να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ

Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη συνέντευξη του πιλότου του αεροσκάφους, σε εφημερίδα της πατρίδας του, ο Δανός Χένρικ Νίλσεν προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του, γνωρίζοντας ότι η ζωή του επιβάτη κρέμεται από μία κλωστή. Ωστόσο, δεν πίστευε στα αυτιά του όταν ενημερώθηκε από τις αεροσυνοδούς ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν όχι ένας, ούτε δύο αλλά 56 καρδιολόγοι που πήγαιναν σε ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες.

Ο πιλότος ανέφερε στη δανέζικη εφημερίδα «Ekstra Bladet», ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μπορεί να έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αγχωτικές καταστάσεις πολλές φορές, ωστόσο, μάλλον αυτή θα παραμείνει η πιο αξέχαστη εμπειρία του. Όταν, λοιπόν, πετούσε το αεροσκάφος της SAS πάνω από τον Βόρειο Πόλο, ενημερώθηκε από τις αεροσυνοδούς για την κατάσταση του επιβάτη.


«Η αεροσυνοδός δεν πρόλαβε καν να παράσχει τις πρώτες βοήθειες»

«Αυτό ήταν το χειρότερο δυνατό timing. Όλα ήταν μακριά. Ψάξαμε για το πλησιέστερο αεροδρόμιο, αλλά το πιο κοντινό απείχε τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια όμως ήρθαν τα ευχάριστα - πλην όμως απροσδόκητα- νέα από τις αεροσυνοδούς. Με ενημέρωσαν ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 καρδιολόγοι από τη Στοκχόλμη και το Όσλο! Πήγαιναν σε ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η αεροσυνοδός δεν πρόλαβε καν να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα που χαροπάλευε αφού οι γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Αφότου σταθεροποίησαν την κατάστασή του, στη συνέχεια μας εξήγησαν λεπτομερώς τι συνέβη στον άνδρα».

Ο Χένρικ Νίλσεν υπογράμμισε ότι, όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στο Λος Άντζελες, τον περίμενε ασθενοφόρο. «Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά πρώτα οι διασώστες τον μετέφεραν στο Παλμ Σπρινγκς, εκεί όπου είχε προγραμματίσει το πάρτι γενεθλίων του. Αφού όμως αισθανόταν καλά, πήγε στο πάρτι που είχε οργανώσει ο ίδιος για να γιορτάσει τα 40α γενέθλιά του», κατέληξε. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ