2023-02-16 17:42:35
Φωτογραφία για Αθανάσιος Αλεξανδρόπουλος: Αποχώρησα με πλούσια εμπειρία από τον σιδηρόδρομο
Το πλούτο της γνώσης που απέκτησε όλα τα χρόνια που εργάστηκε στον σιδηρόδρομο και μέχρι που να συνταξιοδοτηθεί μας αφηγείται σε σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του, ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός κ. Αθανάσιος Αλεξανδρόπουλος.

"Προσλήφθηκα στον σιδηρόδρομο το 1981 ως μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος, διέκοψα μετά από λίγο καιρό λόγω στράτευσης για να επανέλθω και πάλι το 1986 στον ΟΣΕ. Αρχικά δούλεψα ως ηλεκτρολόγος στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης. Όταν ξεκίνησε η ηλεκτροκίνηση στο δίκτυο, εκπαιδεύτηκα από Γερμανούς στις Ηλεκτράμαξες και στην συνεχεία δημιουργήσαμε μια ομάδα τεχνικών με αντικείμενο τις ηλεκτράμαξες και τα desiro. Στην συνέχεια ανέλαβα τομεάρχης.

Όταν η ΕΕΣΣΤΥ πουλήθηκε εγώ έκανα αίτηση και μετατάχτηκα στο κλάδο των σταθμαρχών κάνοντας υπηρεσία στον σιδηροδρομικό σταθμό Σίνδου από όπου και συνταξιοδοτήθηκα»

Η εμπειρία του κ. Αλεξανδρόπουλου είναι τόσο μεγάλη που θα χρειάζονταν τόμους να της παραγράψουμε, επιφυλασσόμεθα όμως να επανέλθουμε στο μέλλον



Ο κ. Αθανάσιος Αλεξανδρόπουλος τόσο κατά τον εργασιακό του βίο όσο και ως συνταξιούχος έχαιρε και χαίρει της εκτιμήσεως των συναδέλφων του . Άνθρωπος εύχαρις και πάντα προσηνείς στους συνανθρώπους του.

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ράδιο Eurovision από την ΕΡΤ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ράδιο Eurovision από την ΕΡΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ