2023-02-20 15:30:05
Φωτογραφία για Έντονη ανησυχία για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν...
Η κινητικότητα για την επόμενη σεζόν, γίνεται αντιληπτό, έχει ήδη αρχίσει και με κλιμάκωση. Όμως όλα αυτά είναι ανησυχητικές ενδείξεις- κατά κύκλους περι την τηλεοπτική αγορά- διότι είναι προτάσεις που καλύπτουν χρόνο αλλά υποδηλώνουν οικονομίες κλίμακας. Τα κόστη παραγωγής δεν συγκρίνονται με εκείνα που έχουν οι σειρές ελληνικής μυθοπλασίας την περσινής και της τρέχουσας σεζόν και από καιρό λέγεται πως έχει ανοίξει  συζήτηση για μείωση της παραγωγής ελληνικής  μυθοπλασίας- φέτος είχε πληθωριστικά χαρακτηριστικά με τις περίπου 40 σειρές- με πρόθεση για  μετατόπιση σε σειρές οι οποίες θα ολοκληρώνονται σε κατά το δυνατό μονοψήφιο αριθμό επεισοδίων, διότι «τα κουκιά δεν βγαίνουν».

Στο βάθος του ορίζοντα διακρίνονται επίσης κάποιες ανησυχίες για την «επόμενη μέρα» του ΕΚΟΜΕ το οποίο, με τα οικονομικά εργαλεία που προσέφερε ως τώρα- με γνώμονα την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα-, ήταν ο βασικό λόγος για την «άνοιξη»  της ελληνικής τηλεοπτικής δημιουργίας στον τομέα της μυθοπλασίας.

Στα υπόψη ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να υλοποιηθούν σχεδιασμοί οι οποίοι ξεπαγώνουν, όπως λέγεται, με την άρση απαγόρευσης δραστηριοποίησης συνδρομητικών σχημάτων στη γραμμική τηλεόραση. Είναι δεδηλωμένες άλλωστε οι προθέσεις του επενδυτικού κολοσσού United Group, στην οποία ανήκει η συνδρομητική Nova, να αποκτήσει κανάλι εθνικής εμβέλειας με ότι αυτό θα σημαίνει και για την διαφημιστική απορρόφηση.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ