2023-02-26 09:32:53
Φωτογραφία για Φράουλες: Θρεπτικές, αλλά όχι μόνο για φάγωμα!



Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, που μπορούν να αποφέρουν εκπληκτικά οφέλη όταν εφαρμόζονται στα μαλλιά μας.

Οι αγαπημένες μας κόκκινες και ζουμερές φράουλες μπορούν να αποτελέσουν τον καλύτερο σύμμαχο για απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής και να βοηθήσουν στην υγεία των μαλλιών, μόλις γίνουν μία μάσκα για τα μαλλιών.

Τα θρεπτικά συστατικά στις φράουλες μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και να βοηθήσουν στην επούλωση των βλαβών και των ερεθισμών, ενώ οι σπόροι λειτουργούν ως φυσικά απολεπιστικά. Η μάσκα μαλλιών με φράουλες είναι ιδανική για τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και την αναζωογόνηση των θαμπών μαλλιών και σας δίνουμε την συνταγή για να κάνετε τη δική σας, στο σπίτι.

Τι θα χρειαστείς

Εργαλεία

Μπλέντερ

Κοφτερό μαχαίρι

Πετσέτα

Κύπελλα μέτρησης

Συστατικά

5 έως 8 φράουλες

3 κουταλιές της σούπας μέλι

1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας

1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (για παραλλαγή)

Οδηγίες

Διάλεξε και πλύνε τις φράουλες σου.

Για να προετοιμάσεις τις φράουλες, πλύνε τις καλά με νερό και κόψε τα πράσινα κοτσάνια. Ρίξε τις φράουλες στο μπλέντερ. Δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να τις στεγνώσεις, αφού θα εφαρμόσεις τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά.

Οι φράουλες που χρησιμοποιείς τοπικά θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκες. Ωστόσο, οι φράουλες που δεν έχουν ακόμη μουχλιάσει εξακολουθούν να είναι εντάξει για χρήση.

Μέτρησε 3 κουταλιές της σούπας μέλι για μία μάσκα και πρόσθεσε το πάνω από τις φράουλες στο μπλέντερ. Στη συνέχεια μετρήστε 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου και πρόσθεσε το στο μπλέντερ. Το λάδι καρύδας δεν χρειάζεται να λιώσει. Προσφέρει τα ίδια ενυδατικά οφέλη είτε είναι στερεό είτε υγρό.

Μέτρησε 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο και πρόσθεσε το στο μπλέντερ. Το μηλόξυδο είναι μια δημοφιλής φυσική θεραπεία για τα μαλλιά, καθώς βοηθά στην εξισορρόπηση του pH των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, κάνοντας τα μαλλιά σου πιο λεία και λαμπερά. Χτύπησε όλα τα συστατικά μαζί για να δημιουργήσεις ένα λείο μείγμα.

Πώς να εφαρμόσεις τη μάσκα

Πριν εφαρμόσεις τη μάσκα μαλλιών, ξεπλύνετε τα μαλλιά σου με νερό. Αν λούζεις πλήρως τα μαλλιά σου πριν από τη μάσκα, άφησε εκτός οποιοδήποτε προϊόν, όπως ένα leave-in conditioner ή ένα gel. Όταν τα μαλλιά σου είναι εντελώς βρεγμένα, εφάρμοσε τη μάσκα μαλλιών. Δούλεψε την στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ και άπλωσε την σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, ώστε να καλυφθεί κάθε κομμάτι με το μείγμα.

Μπορεί να θέλεις να εφαρμόσεις τη μάσκα ενώ είσαι ακόμα στο ντους ή στη μπανιέρα για να αποφύγεις το χάος και τον φόβο του να λερώσεις. Αν δεν το κάνεις αυτό σε ντους ή μπανιέρα, κράτησε μια πετσέτα γύρω από τους ώμους σου σε περίπτωση που στάζει. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνέ την καλά, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και καθώς ξεπλένεις μπορείς να κάνεις επιπλέον απολέπιση. Στεγνώστε τα μαλλιά σου με ταμποναριστές κινήσεις και μην τα τρίβεις.

Παραλλαγές

Αν δεν είσαι οπαδός του συνδυασμού μελιού, μηλόξυδου και ελαίου καρύδας, δοκίμασε να προσθέσεις μαγιονέζα στις φράουλες στο μπλέντερ. Αυτή η εναλλακτική λύση είναι επίσης πολύ εύκολη, αν δεν έχεις ήδη τα υπόλοιπα υλικά πρόχειρα στο σπίτι. Απλώς προετοίμασε τις φράουλες όπως συνήθως και ρίξτε τις στο μπλέντερ. Μέτρησε 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και χτύπησε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία αλλά παχύρρευστη κρέμα.

Στη συνέχεια εφάρμοσε το μείγμα όπως θα έκανες με τον συνδυασμό μέλι/μηλόξυδο/έλαιο καρύδας. Αυτή η παραλλαγή θα βοηθήσει επίσης να κάνεις τα μαλλιά σου πιο λεία και λαμπερά.

Αν είσαι αλλεργική στις φράουλες

Για όσους έχουν αλλεργία στις φράουλες, εξαρτάται από τον άνθρωπο αν θα εμφανιστεί αντίδραση αν χρησιμοποιηθεί τοπικά. Δεδομένου ότι αυτή η μάσκα θα αγγίξει το τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να έχεις μια δερματική αντίδραση. Γι’ αυτό είναι πάντα προτιμότερο να κάνεις ένα δερματικό τεστ πριν από την πλήρη χρήση της μάσκας. Εφάρμοσε λίγο από τη μάσκα στο εσωτερικό του καρπού ή του αγκώνα σου και περίμενε μερικά λεπτά για να διαπιστώσεις αν το δέρμα σου ερεθίζεται από το μείγμα.

Τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη θέση του μελιού για μια vegan παραλλαγή

Η φυτική γλυκερίνη είναι ένας εξαιρετικός αντικαταστάτης του μελιού για DIY περιποίηση μαλλιών και δέρματος. Είναι παχύρρευστη και θρεπτική, όπως ακριβώς το μέλι, και λειτουργεί καλά για την περιποίηση των φριζαρισμένων, κατεστραμμένων μαλλιών.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείς τη μάσκα;

Επειδή αυτή η συνταγή περιέχει μηλόξυδο, το οποίο είναι εξαιρετικά όξινο και μπορεί να ξηράνει τις τούφες σου αν εφαρμόζεται πολύ συχνά, θα πρέπει να χρησιμοποιείς αυτή τη μάσκα μαλλιών με φράουλα μόνο μερικές φορές την εβδομάδα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμως και κάποιο μούρο

Αν δεν έχεις φράουλες στη διάθεσή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φλιτζάνι βατόμουρα ή σμέουρα αντί για φράουλες. Όλα τα μούρα είναι πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C, και τα δύο είναι εξαιρετικά για την υγεία των μαλλιών. Ωστόσο, συνιστάται οι μάσκες μαλλιών με μύρτιλλα να χρησιμοποιούνται μόνο για τα πιο σκούρα χρώματα μαλλιών, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα να λεκιάσουν. 

πηγή

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ