2023-03-02 10:03:51
Φωτογραφία για Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Λέκκας: Αν είχε γίνει μέσα στη σήραγγα, η τραγωδία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη
«Θα υπήρχε περίπτωση να καταρρεύσει και η ίδια η στοά»

Μια ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία από αυτή που έγινε στα Τέμπη περιγράφει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, σε περίπτωση που η σύγκρουση των τρένων γινόταν μέσα στη σήραγγα. Όπως είπε οι επιβάτες δεν θα είχαν τρόπο διαφυγής από τα βαγόνια, ενώ θα υπήρχε περίπτωση να καταρρεύσει και η στοά.

«Έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση όπου για κλάσματα δευτερολέπτου, αν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο τραγικά. Γιατί ουσιαστικά από τη σήραγγα θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να βγουν έξω έστω και μερικοί άνθρωποι. Η κινητική ενέργεια των συρμών θα οδηγούσε σε παραμόρφωση και των δύο αμαξοστοιχιών, ενώ τώρα είδαμε ότι εξοστρακίστηκαν δεξιά και αριστερά» είπε στον ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε: «Οι θερμοκρασίες και η φωτιά θα ήταν κάτι αδιανόητο και επίσης θα υπήρχε περίπτωση να καταρρεύσει και η ίδια η στοά υπό ορισμένες συνθήκες. Φανταστείτε λοιπόν ότι σε τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαφύγει κανένας και από την άλλη δεν θα μπορούσε να προσφερθεί βοήθεια. Θα είχαμε πολύ μεγαλύτερη τραγωδία» εκτίμησε ο καθηγητής.


«Άμεση η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας»

Ο κ. Ευθύμης Λέκκας αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας. «Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετική διαχείριση από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας. Μέσα σε λίγο χρόνο ήταν όλες οι υπηρεσίες εκεί και αυτό θα πρέπει να το σημειώσουμε» είπε.

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ