2023-03-02 09:58:49
Φωτογραφία για Εκπαιδευτής μηχανοδηγών ΟΣΕ: Η τηλεδιοίκηση δεν συνεχίστηκε γιατί... πτώχευαν οι εργολάβοι
«Οι προδιαγραφές που είχαν τεθεί, δεν ετηρούντο και στο τέλος πολλές εταιρείες πτώχευαν και άντε βρες τες που είναι τώρα...»

«Μπάχαλο». Με αυτή τη λέξη περιέγραψε αυτό που συνέβη στα Τέμπη ο συνταξιούχος εκπαιδευτής μηχανοδηγών του ΣΟΕ, Νίκος Τσουρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», στο OpenTV.

Αναφερόμενος στον σταθμάρχη, τόνισε ότι « από τη στιγμή που ο ίδιος έχεις παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

«Εάν υπήρχε η τηλεδιοίκηση, τα συστήματα ασφαλείας που φωνάζουμε από το 2000 και στέλνουν έγγραφα στους υπουργούς, στις διοικήσεις κ.λπ., και δεν τα κάνουν δεκτά, δεν θα είχε γίνει τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Τσουρίδης.

Η τηλεδιοίκηση, ωστόσο, είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν, όπως είπε: «Το 2004 κάναμε δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη - Αθήνα με 200 χλμ. την ώρα, γιατί οι γραμμές ήταν καινούργιες και για ένα διάστημα λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση (σε ορισμένα κομμάτια), τα φωτο-σήματα ας πούμε».

Γιατί σταμάτησε η τηλεδιοίκηση; «Γιατί κάθε δύο χιλιόμετρα αναθέτανε σε σ' έναν εργολάβο να κάνει ένα συγκεκριμένο έργο, αυτός δεν το τελείωνε ποτέ. Οι προδιαγραφές που είχαν τεθεί, δεν ετηρούντο και στο τέλος πολλές εταιρείες πτώχευαν και άντε βρες τες που είναι τώρα...».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο εκπαιδευτής, «τα συστήματα που είχαν βάλει στις γραμμές δεν ήταν συμβατά με τα συστήματα πάνω στις αμαξοστοιχίες».

imerisia.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ