2023-03-02 12:31:06
Φωτογραφία για Γεραπετρίτης: Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων - Σήμερα συστήνεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Με τριπλή εντολή από Μητσοτάκη στο υπουργείο Μεταφορών ο Γιώργος Γεραπετρίτης - «Θέλω ειλικρινά να πω ότι αυτό το δύσκολο έργο θα φτάσει μέχρι τέλος, θα διερευνηθούν όλα» είπε

Βιώνουμε μέρες που είναι πραγματικά μαύρες για τη χώρα μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης παραλαμβάνοντας από τον Κώστα Καραμανλή το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορών.

«Όλοι είμαστε συντετριμμένοι. Θα ήθελα να ευχαριστώ τον υπουργό, πρωτίστως για το πολιτικό του υπόδειγμα, την ευθιξία που υπέδειξε να παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολτιική ευθύνη» είπε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε:

«Αναλαμβάνω τις αρμοδιότητες του υπουργείου με μια ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό με σκοπό τρία σημεία:

1. να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε να θρηνήσουμε τις απώλειες ανθρώπινων ψυχών. Η διερεύνηση των αιτίων θα γίνει με τρόπο διαφανή και ενδελεχή, αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού. Σήμερα κιόλας θα συσταθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, τις παθολογίες, τις αδρανειες που υπήρξαν, εφόσον υπήρξαν διαχρονικά και όχι βεβαίως για να αποδοθούν ευθύνες κάτι που αποτελεί αντικείμενο της δικαστικής έρευνας.


2. να διασφαλίσουμε τις διαδκασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών που έχουν δρομολογηθεί

3. να γίνουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών, για να υπάρξει εμπέδωση ασφάλειας και στην ψυχολογία του κοινού

Ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε: «Δεν αναλαμβάνω την καθημερινή διαχείριση του υπουργείου, οι υφυπουργοί θα συνεχίσουν να ασκούν τη δουλειά τους όπως και οι γενικοί γραμματείς».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Νιώθω πολύ μεγάλος χρέος και ευθύνη αναλαμβάνοντας αυτή την εντολή του πρωθυπουργού. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική για όλο το πολιτικό σύστημα και θέλω ειλικρινά να πω ότι αυτό το δύσκολο έργο θα φτάσει μέχρι τέλους, θα διερευνηθούν όλα και όλα θα τεθούν υπόψη των ελλήνων πολιτών» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή: skai.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ