2023-03-03 08:58:34
Φωτογραφία για Καθημερινή κατά ΡΑΣ: «Η Αρχή που έβλεπε τα τρένα να περνούν» Δημήτρης Κασιμάτης
Κατά της ΡΑΣ στρέφεται σήμερα η εφημερίδα καθημερινή στο πρωτοσέλιδό της με αφορμή τις ευθύνες γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οι προειδοποιήσεις ενώσεων σιδηροδρομικών υπαλλήλων σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας ήταν πολλές και σε όλους τους τόνους στο παρελθόν· μέχρι και πολύ πρόσφατα. Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά. Δεν κινητοποιήθηκε ούτε όταν στα γραφεία της έφτασε, τον περασμένο Νοέμβριο, σοβαρότατη καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Ελξης –διατυπωμένη και σε εξώδικο προς τη ΡΑΣ- για «τη μη λειτουργία φωτοσημάτων και τη λεδιοίκησης εδώ και πολλά έτη, τη μη λειτουργία του συστήματοs ETCS (που προστατεύει από το ανθρώπινα λάθος)». 

Ο διακοσμητικός ρόλος της ΡΑΣ είναι μία από τις «πληγές» του ελληνικού σιδηροδρόμου. Οι επιζήμιοι χειρισμοί από διαδοχικές κυβερνήσεις στην υλοποίηση των έργων αναβάθμισης και θωράκισης του δικτύου αλλά και τα συχνά προβλήματα της Hellenic Train, βλάβες στα τρένα, ελλείψεις σε τροχαίο υλικό και προσωπικό, καθυστερήσεις, συμπληρώνουν την εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου τα τελευταία χρόνια».

aftodioikisi.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ