2023-03-07 15:26:10
Φωτογραφία για Τέμπη: Καταγγελία ότι ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ καθυστερούσαν το έργο της Hellenic Train – Της πλήρωσαν και πρόστιμο 500.000 ευρώ
Καταγγελία έρχεται να ρίξει φως στην κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς σιδηρόδρομους με τραγικό αποκορύφωμα το δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με την καταγγελία ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ έβαζαν εμπόδια στην Hellenic Train και μάλιστα έφτασαν στο σημείο το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει 564.347,56 ευρώ στην κοινοπραξία!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ και της εκπομπής «Αταίριαστοι», με αφορμή τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη, καταγγέλλεται ότι ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ πλήρωσαν στην Ηellenic Train το ποσό των 564.347,56 ευρώ.

Ο λόγος φέρεται να είναι ότι τόσο η ΕΡΓΟΣΕ όσο και ο ΟΣΕ καθυστερούσαν την κοινοπραξία από το να λειτουργήσει.

«Ίσως κάποιοι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί το έργο εκσυγχρονισμού και τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ», διερωτήθηκαν οι δημοσιογράφοι, επισημαίνοντας, εύλογα πώς να ολοκληρωθεί το έργο του συστήματος τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Και ένα άλλο, βασικό ερώτημα που εγείρεται είναι «ποιος υπέγραψε να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο 564.347,56 ευρώ;

Σχολιάζοντας την καταγγελία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος ήταν στο πάνελ της εκπομπής είπε πως «γι’ αυτό χρεώθηκε σε οικονομικό εισαγγελέα η διερεύνηση της καθυστέρησης στην υλοποίηση του έργου».

newsit.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ