2023-03-07 15:23:30
Φωτογραφία για Παράπονα για τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό: «Μήπως διάκειται αρνητικά προς την Ι.Π Μεσολογγίου;»Η εφημερίδα «Μεσολογγίτικα Χρονικά» εκφράζει μέσω αρθρογραφίας, την διάχυτη άποψη στην περιοχή του Μεσολογγίου, ότι δηλαδή ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, δείχνει μια «αδυναμία» στο Αγρίνιο......Η εφημερίδα ρωτά εάν ο Μητροπολίτης «διάκειται αρνητικά» προς το Μεσολόγγι και υπέρ του Αγρινίου, το οποίο ο αρθρογράφος δεν κατονομάζει καν Παραθέτει μάλιστα μια σειρά απο γεγονότα, τα οποία χαρακτηρίζονται «πρωτοφανή» , όπως πχ η παραίτηση του π. Επιφανίου, η ενθρόνιση στο Αγρίνιο, ο εορτασμός της ονομαστικής εορτής του Μητροπολίτη στο Αγρίνιο, η ίδρυση θέσης «Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου» επίσης στο Αγρίνιο κλπ.

Το άρθρο:

«Με ιδιαίτερες τιμές και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη μας και έδρα της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού.


Στη συνέχεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτου.

Ο νέος Μητροπολίτης, μίλησε διά μακρόν και μεταξύ άλλων, ανέφερε: « ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αφοσιωμένης θυσιαστικής διακονίας και έμπρακτης συμπαράστασης στους πάσχοντες, στους αναξιοπαθούντες και ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία. Εξέφρασε την επιθυμία του για την στήριξη του θεσμού της οικογενείας, των κληρικών και των ιερατικών οικογενειών τους, των νέων, των ιεροπαίδων, των σχολείων και κάθε εμπερίστατου ανθρώπου».

Όλα αυτά, καλά και ωραία. Αμέσως μετά διαπιστώνουμε:

-Πρώτη φορά, να γίνεται ….Ενθρόνιση και Ενθρονιστήριος λόγος και σε άλλη πόλη εκτός από την έδρα της Ι.Μ. Δεν έχει συμβεί ξανά. Για ποιο λόγο;;

-Πρώτη φορά, ο νέος Μητροπολίτης γιορτάζει την πρώτη του ονομαστική γιορτή, σε άλλη πόλη, πλην της έδρας του νομού. Πρωτοφανές, πρωτότυπο. Φανταστείτε ένα …νιόπαντρο ζευγάρι, να πάει στο σπίτι του…γείτονα να γιορτάσει τη γιορτή του.

-Πρώτη φορά στα 57 χρόνια Αρχιερατείας από το 1965 ως σήμερα, ιδρύεται θέση «Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου», έχοντας έδρα άλλη πόλη και όχι την έδρα της Ι.Μ. Αυτό είχε συμβεί μόνον το ….1838!!! μετά την απελευθέρωση του Μεσολογγίου, τότε που όλοι οι ιερείς ήταν ..αγράμματοι.

-Πρώτη φορά παροπλίζεται ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. και του αφαιρούνται εξουσίες, σαν να μην υπάρχει.

-Πρώτη φορά, «αναγκάζεται» σε παραίτηση ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ., άριστος κατά πάντα κληρικός, γνώστης των θεμάτων και προβλημάτων της μεγάλης Μητροπόλεώς μας και φεύγει για άλλη Μητρόπολη. Θα υπάρξει ανακοίνωση της Ι.Μ. για το θέμα ή θα …αποσιωπηθεί εντέχνως;

-Πρώτη φορά Μητροπολίτης, απουσιάζει από την έδρα της Ι.Μ. κατά την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και από τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, τον Εσπερινό της αγάπης και χοροστατεί σε άλλη πόλη.

-Πρώτη φορά Μητροπολίτης, δεν θα παραστεί ούτε σε έναν Κατανυκτικό Εσπερινό στο Μεσολόγγι!

Και δεν είναι μόνον αυτά τα κραυγαλέα, που τα γνωρίζει ο κόσμος και ανησυχεί, υπάρχουν και άλλα μικρότερα, που καθημερινά διαπιστώνονται και πολύ φοβούμαστε ότι θα μετατραπούν σε χείμαρρο αντιδράσεων.

Μήπως ο κ. Δαμασκηνός διάκειται αρνητικά προς την Ιερή Πόλη (κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε να πιστέψουμε) ή μήπως επέλεξε συμβούλους που τον συμβουλεύουν… λάθος;

Οψόμεθα!!!»
agriniopress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ