2023-03-07 17:37:37
Φωτογραφία για Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου για την τραγωδία στα Τέμπη
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου εκφράζει την οδύνη του για την τραγωδία των Τεμπών και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της. Εύχεται επίσης στους τραυματίες ταχύτατη ανάρρωση. Εκφράζει όμως και την αγανάκτηση και την οργή του για όσα, πέρα από κάθε λογική, συνέβησαν την περασμένη Τρίτη στα Τέμπη. 

Προφανώς και δεν θα συνέβαινε η μοιραία σύγκρουση χωρίς το ανθρώπινο λάθος. Είναι όμως επίσης προφανές ότι η πρόοδος της τεχνολογίας μειώνει τις πιθανότητες τα ανθρώπινα λάθη να αποβαίνουν μοιραία. Αν όμως οι απαραίτητες τεχνολογίες δεν εφαρμόζονται λόγω της εγκληματικής αμέλειας των κυβερνήσεων, των αρμόδιων οργανισμών και εταιρειών θα πρέπει να αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες.

Ιδιαίτερη πολιτική ευθύνη υπάρχει στο γεγονός της υποστελέχωσης των υπηρεσιών που συνδέονται με την λειτουργία του σιδηροδρόμου. Υπάρχουν άλλωστε οι καταγγελίες των εργαζομένων οι οποίες αγνοήθηκαν
. Σύμφωνα με αυτές η συνταξιοδότηση πολλών εργαζομένων σε «κρίσιμες ειδικότητες» και η ανεπαρκέστατη αντικατάστασή τους συνετέλεσαν στην αύξηση των πιθανοτήτων πρόκλησης δυστυχημάτων. Είναι γεγονός ότι ο σιδηρόδρομος θεωρείται το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς διεθνώς. Το τραγικό λοιπόν αυτό δυστύχημα είναι η ισχυρότερη απόδειξη των πολιτικών ευθυνών που βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις των πολλών τελευταίων ετών. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για έναν ασφαλή ελληνικό σιδηρόδρομο όπως αξίζει σε όλους τους κατοίκους κάθε γωνιάς αυτής της χώρας.

Για το Δ.Σ. του «Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου».

Ο Πρόεδρος .            Ο. Γ. Γραμματέας

Π. Ράλλης              Φ. Λυκομήτρος
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ