2023-03-07 19:19:43
Φωτογραφία για Από θλίψη και οργή διακατέχονται οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί.
Την Θλίψη τους για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών εκφράζουν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί του σωματείου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» ενώ παράλληλα δεν κρύβουν και την οργή τους για την εγκληματική αδιαφορία που επέδειξαν οι ιθύνοντες του σιδηροδρόμου, πολιτικοί και συνδικαλιστές, στην ασφάλεια μετακίνησης των ανθρώπων.

«Το κακό ξεκίνησε από 2011 όταν έμπειρο προσωπικό εκδιώχτηκε από τον σιδηρόδρομο και μετατάχτηκε σε άλλους φορείς. Αυτό ήταν μεγάλο κτύπημα για τον σιδηρόδρομο. Εμείς για να γίνουμε μηχανοδηγοί περνούσαμε χρόνια εκπαίδευσης. Πάντα ήμασταν σε εγρήγορση όταν μπαίναμε στο θάλαμο οδηγήσεως. Πολλές φορές ειχαμε στραβές αλλά με την εμπειρία μας αποσοβούσαμε τον κίνδυνο» ανέφερε ο συνταξιούχος μηχανοδηγός κ. Νίκος Κανάκης.

«Βγαίνουν σήμερα άνθρωποι στα κανάλια που δεν έχουν γνώση της λειτουργίας του σιδηροδρόμου και λένε πράγματα αλλοπρόσαλλα. Δεν έφευγε τρενο αν ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας δεν έβαζε την υπογραφή του. Μπορεί στα χρόνια τα δικά μας να μην ειχαμε την σύγχρονη τεχνολογία αλλά κάναμε εφαρμογή των κανονισμών κυκλοφορίας με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα.» υπογράμμισε ο Πρόεδρος των συνταξιούχων κ. Νίκος Τζήκας


Ο κ. Τζήκας ζητά από την πολιτεία να κατασκευαστεί στο τόπο της τραγωδίας Ναΐσκος και μνημείο  στην μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Σε ανοικτή επιστολή του αναφέρει:

"Είμαι συνταξιούχος σιδηροδρομικός που προσλήφθηκα στους Σ.Ε.Κ. «ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" και αποχώρησα από τον Ο.Σ.Ε..

Κατά την πολυετή θητεία μου στο σιδηρόδρομο, έζησα και αντιμετώπισα πολλές καταστάσεις, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς που είστε ο εκφραστής του Ελληνικού Λαού και με αφορμή το θλιβερό συμβάν στην περιοχή των ΤΕΜΠΩΝ, παρακαλώ για τη λήψη απόφασης της Ελληνικής Βουλής, ει δυνατόν ομόφωνης, για την ανέγερση κατάλληλου μνημείου στη μνήμη των αδικοχαμένων επιβατών της αμαξοστοιχίας 1C 62, καθώς και των υπαλλήλων των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν."

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ