2023-03-08 07:02:15
Φωτογραφία για 24ωρη Απεργία: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ - Ακινητοποιημένα τρένα και προαστιακός
Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη (8/3) στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Νέα ανακοίνωση εκδόθηκε για τις ώρες που λειτουργήσει το μετρό στο πλαίσιο της πανελλαδική απεργίας της Τετάρτης (8/3).

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, οι συρμοί των γραμμών 1 (ΗΣΑΠ) και το ΤΡΑΜ θα κυκλοφορούν από τις 11:00 έως τις 17:00. Οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς ανακοίνωσαν νωρίτερα, τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα προηγούμενα δεδομένα, οι τρεις γραμμές του μετρό επρόκειτο να λειτουργήσουν από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 για τη μεταφορά διαδηλωτών ωστόσο, αυτό άλλαξε με τη νέα ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ: "Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους.


Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών. Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς"

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν, από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην κινητοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικεί ασφαλή και σύγχρονη συγκοινωνία για όλους και για τον λόγο αυτό δεν θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σημειώνεται ότι το Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, επισημαίνει: «Καμία συγκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία, των πολιτικών προσώπων, που φέρουν ευθύνες. Το ΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 8 Μάρτη και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις. Όλοι στις 13.00 στην πλατεία Συντάγματος».

Ακινητοποιημένα τρένα και προαστιακός

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και την Τετάρτη (8/3) τρένα και προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Hellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

24ωρη απεργία και στα πλοία που αναχωρούν από Πειραιά

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κήρυξε και αυτή 24ωρη απεργία στα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά, την Τετάρτη (8/3).

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι η «στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Παν-Πειραϊκής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων…» απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες.

ΟΑΣΘ Χωρίς λεωφορεία η πόλη για 5 ώρες

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει σήμερα Τετάρτη, για 5 ώρες η Θεσσαλονίκη καθώς οι εργαζόμενοι στον οργανισμό ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης για τις 8 Μαρτίου 2023 με στάση εργασίας από τις 11.00 - 16.00».

news247.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ