2023-03-12 11:28:58
Φωτογραφία για Απ’ ευθείας αναθέσεις…
Ποια είναι η αλήθεια για τις απ’ ευθείας αναθέσεις στον Δήμο Ξηρομέρου, με βάση την πραγματικότητα και όχι ότι εφευρίσκει ο οποιοσδήποτε, για φθηνή αντιπολίτευση, για παραπλάνηση και προσέλκυση ψηφοφόρων;... Η παράταξη ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ – ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ’’ του Δημάρχου Τριανταφυλλάκη, δεν είπε και δεν έγραψε πουθενά ούτε μία απ' ευθείας ανάθεση, γιατί αυτό δεν μπορεί να το πει κανένας σώφρων άνθρωπος. Χωρίς απ’ ευθείας αναθέσεις δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένας Δήμος στην Ελλάδα.

Όσοι ισχυρίζονται ότι ειπώθηκε οπουδήποτε και οποτεδήποτε αυτό, απλά λαϊκίζουν και λένε ψέματα από συνήθεια. Ας παρουσιάσουν έστω και ένα δείγμα ηχητικό, βίντεο ή γραπτό, που να αναφέρεται αυτό που λένε, ότι ο Τριανταφυλλάκης ξεστόμισε ότι δεν θα κάνει καμία απ’ ευθείας ανάθεση.

Αυτό που πραγματικά είπε η παράταξη Τριανταφυλλάκη για τις απ’ ευθείας αναθέσεις είναι καταγεγραμμένο.

Στην κεντρική του ομιλία στο Caravel στις 19 Μαΐου 2019 μπορείτε να το ακούσετε:


https://youtu.be/OLaqGAXsM5I

Επίσης με τον πιο επίσημο τρόπο, στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, που ανακοινώθηκαν και κοινοποιήθηκαν, στην σελ. 11, αναφέρεται επί λέξη:

• Όχι έργα, υπηρεσίες και προμήθειες με μη θεσμοθετημένες διαδικασίες.

• Μείωση του ποσοστού χρήσης των απ’ ευθείας αναθέσεων, αύξηση του ποσοστού χρήσης των διαγωνιστικών διαδικασιών.

https://drive.google.com/file/d/1-81-aydDVcfO12h3UllPoy803N-RuYsE/view

Ε λοιπόν οι προγραμματικές δεσμεύσεις τηρήθηκαν μέχρι κεραίας και οι δύο.

Καμία προφορική ανάθεση δεν έγινε επί περιόδου Τριανταφυλλάκη, με το Δήμο Ξηρομέρου στα δικαστήρια, ως συνηθίζονταν. Υπάρχει έστω και μία; Όποιος έχει έστω μία, να την παρουσιάσει.

Από 6,2 εκατομμύρια ευρώ απ’ ευθείας αναθέσεις στην θητεία του Γαλούνη, χωρίς να υπολογιστούν σε αυτές οι μικρές των Νομικών Προσώπων, ο Τριανταφυλλάκης είναι σήμερα στα 3,4 εκατομμύρια ευρώ. Άλλο ένα ψέμα καταρρέει. Όχι ο Τριανταφυλλάκης δεν ξεπέρασε συνολικά τον Γαλούνη σε απ’ ευθείας αναθέσεις, αλλά ούτε καν τον πλησιάζει.

Υπήρξε λοιπόν στη πραγματικότητα δραστική μείωση των απ’ ευθείας αναθέσεων, οι οποίες είναι πραγματικές και με έργο ορατό, πολλαπλάσιο και σε ανάγκες ιεραρχημένες. Επίσης υπήρξε κατακόρυφη μείωση των απ’ ευθείας αναθέσεων, με κατακόρυφη αύξηση του ποσού των δημοπρασιών.

Αυτή είναι η αλήθεια και όταν είσαι βουτηγμένος μέσα στη λάσπη, το πρώτο εύκαιρο που έχεις για να πετάξεις στον πολιτικό σου αντίπαλο είναι λάσπη, στη προσπάθεια σου να ψαρέψεις στα θολά νερά για ψήφους. Λαϊκισμός και μικροπολιτική στηριγμένη πάνω στο ψεύδος.

Ναι οι απ’ ευθείας αναθέσεις είναι ένα εργαλείο, πολύ χρήσιμο. Όπως ένα μαχαίρι είναι χρήσιμο όταν κόβει ψωμί και είναι πολύ κακό όταν το χρησιμοποιείς και χτυπάς ένα άνθρωπο. Μαχαίρι είναι και στις δύο περιπτώσεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.

Έτσι και οι απ’ ευθείας αναθέσεις όταν γίνονται για πραγματικά έργα, για ιεραρχημένες ανάγκες και με εύλογο κόστος, είναι χρησιμότατες και λόγω ευελιξίας λύνουν εύκολα και γρήγορα χρόνια προβλήματα.

Αν οι απ’ ευθείας αναθέσεις του Τριανταφυλλάκη γίνονταν με άλλους σκοπούς, ο Δήμος θα χρεοκοπούσε, ο Δήμος θα αύξανε όλα τα τέλη, ο Δήμος θα ήταν στα δικαστήρια για χρέη, το ταμειακό υπόλοιπο θα εξαφανίζονταν, ο Δήμος θα χρωστούσε δεξιά και αριστερά σε όποιον μιλάει ελληνικά και κάποιοι λίγοι θα πέρναγαν καλά. Σας θυμίζει μήπως κάτι;

Σήμερα έχουμε οικονομική εξυγίανση στο Δήμο Ξηρομέρου. Αυτή δια μαγείας έγινε;

Υ.Γ.: Τα επώνυμα και ανώνυμα σχόλια στο άρθρο επιβάλλονται και πρέπει να γίνουν, πάνω σε όσα πολύ συγκεκριμένα αναφέρονται, καθώς και κριτική και ίσως μία άλλη άποψη. Οι πραγματικοί δημοκράτες, δεν τρέμουν την γόνιμη κριτική, ανώνυμη ή επώνυμη και δεν θέλουν σιγή ασυρμάτου από τα μπλογκ.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ