2023-03-13 17:12:54
Φωτογραφία για Τέμπη: Διευθυντές του ΟΣΕ μαζί με συμμορίες Ρομά έκλεβαν τους σιδηρόδρομους- Είχαν εξαφανίσει τα καλώδια
"Πάνω από 10 άτομα θα πάνε κατηγορούμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη" τόνισε ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας για τη σύγκρουση τρένων

"Πάνω από 10 άτομα θα πάνε κατηγορούμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη", ανέφερε ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας και αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, κάνοντας λόγο για διευθυντές του ΟΣΕ που σε συνεργασία με Ρομά είχαν κατακλέψει τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, με κόστος μεγαλύτερο από 25 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Alpha, ο Σταύρος Μπαλάσκας έκανε λόγο για πρόσωπα που κατείχαν διευθυντικές θέσεις μέσα στον ΟΣΕ και συνεργάζονταν με Ρομά, μεταπωλώντας υλικό από τον ΟΣΕ. Ο αστυνομικός αναλυτής (οπως δηλώνει ο ίδιος), μάλιστα, ανέφερε ότι πάνω από 10 άτομα θα βρεθούν κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Τεμπών, ενώ όπως είπε 10 εκατ. ετησίως πλήρωνε ο ΟΣΕ για κλοπές υλικού.

Είχαν συλληφθεί διευθυντές του ΟΣΕ


Όπως ανέφερε, από το 2000 και έπειτα, η ζημιά από τις δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο ανέρχεται σε 25 δισ. ευρώ τα οποία "φαγώθηκαν". Δεν υπάρχει κοκαλάκι από αυτά" είπε, χαρακτηριστικά, με τις κλοπές να αφορούν σε επίσημο υλικό του ΟΣΕ, όπως καλώδια, τεχνολογικός εξοπλισμός κτλ.

Παράλληλα, ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε και σε κύκλωμα που είχε εντοπιστεί παλιότερα από την ασφάλεια Λαμίας, όπου είχαν συλληφθεί διευθυντές του ΟΣΕ και Ρομά για κλοπές σε καλώδια του συστήματος. Μάλιστα όπως είπε, επειδή ο τότε υπουργός Βερελής δεν μπορούσε να "βρει άκρη" με την αστυνομία, ανατέθηκε η όλη έρευνα στην ΕΥΠ.

"Ήταν ανώτατα στελέχη του ΟΣΕ. Τιμωρήθηκαν με 6-8 μήνες ο καθένας και μετά έμειναν ελεύθεροι" τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Σταύρος Μπαλάσκας.

thetoc.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ