2023-03-15 09:16:26
Φωτογραφία για Σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Γεραπετρίτης για τα Τέμπη
Στις 13:00 ο υπουργός Επικρατείας θα ενημερώσει τους βουλευτές για την κατάσταση που παρελήφθη το σιδηροδρομικό δίκτυο

Ο πρώτος κύκλος συζήτησης στη Βουλή για τις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά και για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων ανοίγει σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στις 13:00 ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος έχει αναλάβει και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα ενημερώσει τους βουλευτές για την κατάσταση που παρελήφθη το σιδηροδρομικό δίκτυο, για τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν την πορεία εγκατάστασης συστημάτων ασφάλειας και τηλεδιοίκησης ενώ παράλληλα θα τοποθετηθεί και για τα άμεσα μέτρα που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων στις 22 Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη πως μετά από περίοδο παύσης των δρομολογίων θα χρειαστεί μία μεταβατική περίοδος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στο δίκτυο και εν συνεχεία συγκεκριμένα δρομολόγια ανά τη χώρα θα επανεκκινούν με την αρχή να γίνεται στις 22 Μαρτίου. Την 1η Απριλίου ξεκινά ξανά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.


Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία απαντώντας σε όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο δελτίο ειδήσεων του Mega αναφορικά με τα σιδηροδρομικά έργα που έγιναν επι δικής του διακυβέρνησης σημειώνει πως «Τη στιγμή που οι πολίτες απαιτούν αλήθειες και ανάληψη ευθυνών, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν σωστά επί των ημερών του κι ότι το 2019 παρέδωσε έναν σιδηρόδρομο στον οποίο όλα λειτουργούσαν καλά» αναφέρει και υπογραμμίζει ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική του συνένταυξη στο Mega «χρησιμοποίησε σειρά ψεμάτων, τα ίδια που χρησιμοποίησε και ο υπουργός του κ. Σπίρτζης».

Ο επόμενος προγραμματισμένος κύκλος συζήτησης έχει δρομολογηθεί για την προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου. Μετά από αίτημα των βουλευτών της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση προκειμένου όλοι οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών από το 2014 εως και σήμερα – Μ. Χρυσοχοϊδης, Χρ. Σπίρτζης και Κ. Καραμανλής - να τοποθετηθούν για τους λόγους που δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης αν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2016.

protothema.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ