2023-03-27 01:19:46
Φωτογραφία για Το πρώτο απευθείας εμπορευματικό τρένο της Μόσχας αναχωρεί από το Πεκίνο
Το πρώτο εμπορευματικό τρένο αναχώρησε μεταξύ της κινεζικής πρωτεύουσας Πεκίνου και της Μόσχας. Σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας China-Europe Railway Express, που συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο χωρών. Το τρένο αναχώρησε στις 16 Μαρτίου και αναμένεται να φτάσει στις 3 Απριλίου, διαρκώντας 18 ημέρες. Συνολικά φορτώθηκαν 55 κοντέινερ 40 ποδιών.

Η διαδρομή βγαίνει από την Κίνα στο συνοριακό πέρασμα Manzhouli, Εσωτερική Μογγολία προς τη Ρωσία, και στη συνέχεια κατευθύνεται δυτικά προς τη Μόσχα αφού συνδεθεί με τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο. Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 9.000 χλμ. Τα εμπορεύματα που μεταφέρονται περιλαμβάνουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων, οικοδομικά υλικά, οικιακές συσκευές, υφάσματα, ρούχα, οικιακά έπιπλα κ.λπ. Πολλά είναι κινεζικής κατασκευής ανταλλακτικά για ευρωπαϊκά προϊόντα.

Γιατί Μόσχα, Γιατί τώρα;

Το China Railway Express ξεκίνησε αρχικά στο Chongqing και στη συνέχεια άρχισε να αναχωρεί από άλλες κινεζικές πόλεις, κυρίως στην ενδοχώρα, όπως το Chengdu, το Xi'an και το Lanzhou. Τα τελευταία δέκα χρόνια, άλλες πόλεις εντάχθηκαν σταδιακά στο China Railway Express, όπως ο κόμβος China Railway Express που άνοιξε πρόσφατα στο Shenyang.


Η σιδηροδρομική εξπρές Κίνας-Ευρώπης μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας αντανακλά την αυξανόμενη ροή εμπορίου και μεταφορών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, η οποία έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, απεικονίζοντας ανεπαίσθητες γεωπολιτικές αλλαγές στο ευρασιατικό τοπίο εφοδιαστικής.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει εδώ και πολύ καιρό σύνδεση μεταξύ της Μόσχας και διαφόρων πόλεων στην Κίνα, η σημασία αυτού του συγκεκριμένου τρένου είναι ότι είναι το πρώτο τακτικό, προγραμματισμένο δρομολόγιο που εκτελεί απευθείας δρομολόγια μεταξύ των δύο πόλεων.

Μια διαδρομή υψηλής ταχύτητας έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό, ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργήσει στις υπάρχουσες γραμμές Υπερσιβηρίας λόγω συμφόρησης - η διαδρομή είναι ήδη σχεδόν σε χωρητικότητα. Θα χρειαστεί να δημιουργηθεί νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας – με συζητήσεις σε εξέλιξη για τη σύνδεση του υπάρχοντος σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας της Ρωσίας από το Καζάν στο Πεκίνο, αν και η ολοκλήρωση δεν θα είναι το νωρίτερο μέχρι το 2030.

russia-briefing.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ