2023-03-27 00:24:47
Φωτογραφία για Εβδομάδα απολογιών για τη σιδηροδρομική τραγωδία
Απολογούνται δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ενώ νέα στοιχεία έχουν προστεθεί στη δικογραφία

Ενδεχόμενες εξελίξεις σε ανακριτικό επίπεδο ενδέχεται να υπάρξουν αυτή την εβδομάδα, αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, θα απολογηθούν δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου, περναει την πόρτα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για να απολογηθεί ο συμβασιούχος σταθμάρχης της Λάρισας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε στις 10 το βράδυ και ο ίδιος έφυγε στις 10:15.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, θα απολογηθεί ο παλαιότερος σταθμάρχης, μόνιμος υπάλληλος του ΟΣΕ. Πρόκειται για τον άνθρωπο του οποίου η βάρδια έληγε στις 11 το βράδυ αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα.


Ο ίδιος θα ισχυριστεί ότι ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία, καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στον σταθμό της Λάρισας στις 11.02 το βράδυ.

Τέλος, την Πέμπτη 30 Μαρτίου στον ανακριτή θα οδηγηθεί και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, του οποίου η απολογία θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων. Ο επιθεωρητής αναμένεται να προβάλει τον ισχυρισμό ότι είχε ζητήσει στη βάρδια και μέχρι και τις 11 να υπάρχουν δύο άτομα

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία έχουν προστεθεί νέα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από καταθέσεις συνδικαλιστών της Hellenic Train και του ΟΣΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ