2023-04-01 11:27:33
Φωτογραφία για Διακοσμήσεις τοίχου με ύφασμα
Aκόμη και από όσους δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την διακόσμηση εύκολα γίνεται αντιληπτός ο καθοριστικός ρόλος της εικόνας των τοίχων στην γενική ατμόσφαιρα και αισθητική κάθε χώρου. Ειδικά όταν ο στόχος είναι μέσω της διακόσμησης των τοίχων να προστεθεί χρωματική ένταση τα υφασμάτινα στοιχεία είναι ιδανικά και κατάλληλα και για πολλές DIY οικονομικές κατασκευές, δημιουργημένες ακόμη και από κάθε είδους ρετάλια - κουρελάκια υφασμάτων.

Ο πιο κλασικός τρόπος διακόσμησης τοίχου με υφασμάτινα στοιχεία είναι η χρήση ενός χειροποίητου χαλιού.

Χαλιά μάλινα, υφαντά, χειροποίητα κιλίμια κλπ προσθέτουν ζεστασιά και χρώμα σε όποιο σημείο και αν τοποθετηθούν.

Μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο ή αν πρόκειται για ιδιαίτερης αξίας και μικρύ μεγέθους κομμάτια να τοποθετηθούν ακόμη και σε μια απλή κορνίζα. 

Εδώ θα βρείτε περισσότερες ιδέες για διακοσμήσεις τοίχου με χαλιά.


Αντίστοιχης αισθητικής διακοσμήσεις τοίχου μπορούν να επιτευχθούν και με κομμάτια υφασμάτων με ιδιαίτερη υφή ή μοτίβα και σε αποχρώσεις που ταιριάζουν συνολικά στον χώρο. 

Εκτός των έτοιμων ταπισερί που διατίθενται στην αγορά, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κάθε είδους υφάσματα ανεξάρτητα από την αρχική χρήση για την οποία προορίζονταν.  Ακόμη πχ και ένα κομμάτι ύφασμα επίπλωσης που σας αρέσει και ταιριάζει αισθητικά και χρωματικά στον χώρο. 

Ανάλογα με το μέγεθος και κυρίως το βάρος τους τα εκτός κορνίζας υφασμάτινα στοιχεία θα πρέπει να τοποθετούνται στον τοίχο με τον κατάλληλο τρόπο. 

Απλά κουρτινόξυλα όπως και ξύλινες ή μεταλλικές βέργες είναι τα καταλληλότερα για την συγκεκριμένη χρήση. 

Για χαλιά, υφαντά και γενικά χοντρά υφάσματα ο πιο πρακτικός τρόπος είναι να προστεθεί - ραφτεί στα επάνω μέρος της πίσω πλευράς είτε μια ενιαία "θήκη" είτε μικρότερες, μέσα από τις οποίες θα μπορεί να περάσει μια ράβδος στήριξης. 

Από κάθε είδους υφάσματα με το μέτρο αλλά και υφασμάτινα κομμάτια που ήδη διαθέτετε από πχ παλιά λευκά είδη, διακοσμητικά μαξιλάρια κλπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία πολύ ιδιαίτερων "κάδρων".

Σε κομμάτια μεγάλου μήκους από λεπτά υφάσματα και προκειμένου αυτά να "στέκονται" σωστά χρησιμοποιείστε στο επάνω και κάτω μέρος ένα λεπτό ξύλο γύρω από το οποίο, με κόλλα ή σιλικόνη, θα στερεώσετε το τελείωμα του υφάσματος στην πίσω πλευρά. 

Ακόμη και από πολύχρωμα κουρελάκια μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύ ιδιαίτερο και οικονομικό διακοσμητικό τοίχου.

Αρκεί οι λωρίδες υφάσματος να κολληθούν με μια ισχυρή κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης πάνω σε έναν καμβά ή ένα κομμάτι φελιζόλ. 

Οι γκαλερί τοίχου αποτελούμενες από υφάσματα τοποθετημένα σε κορνίζες είναι από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να προσθέσετε χρώμα και προσωπικότητα σε κάθε χώρο. 

Με τον συγκεκριμένο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν παλιά κεντήματα, κομμάτια κομμένα από λευκά είδη, διακοσμητικά μαξιλάρια αλλά και υφάσματα με το μέτρο.

Η τελική όψη μιας τέτοιας γκαλερί, αν πλαισιωθεί και με μερικά ακόμη ανάλογης με τα υφάσματα αισθητικής διακοσμητικά αντικείμενα είναι πραγματική πολύ ξεχωριστή.

Ακόμη και πολύ μικρά κομμάτια διαφορετικών υφασμάτων μπορούν να αξιοποιηθούν για την διακόσμηση των τοίχων με πολύ πιο ιδιαίτερο τρόπο σε σχέση με τα συμβατικά κάδρα. 

Με μικρά υφασμάτινα κομμάτια ραμένα μεταξύ τους και την προσθήκη μιας τρέσας με κρόσια επίσης μπορεί να δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό DIY διακοσμητικό τοίχου.

Σε κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να αξιοποιηθούν και κάθε είδους παλιά λευκά είδη και υφάσματα για το σπίτι που δεν χρησιμοποιούνται πια ακόμη πχ και ένα φθαρμένο χαλί. 

Μικρότερα υφασμάτινα κομμάτια ή μοτίφ μπορούν και να κολληθούν πάνω σε ένα μεγαλύτερο ύφασμα και με την προσθήκη μιας τρέσας με κρόσια ή πομ πομ να δημιουργηθεί ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό τοίχου, ιδανικό για χώρους διαμορφωμένους σε Boho η Ethinc στυλ. 

Όχι μόνο με εμπριμέ αλλά και ακόμη και με μονόχρωμα κομμάτια υφάσματος κομμένα σε ασσύμετρα σχήματα εύκολα, γρήγορα και οικονομικά δημιουργούνται διακοσμητικά τοίχου κατάλληλα για νεανικούς χώρους, σπίτια διαμορφωμένα σε μοντέρνο στυλ, παιδικά δωμάτια κλπ. 

Το ράψιμο υφασμάτινων κομματιών σε αφαιρετικές ή γεωμετρικών σχημάτων συνθέσεις είναι επίσης ένας τρόπος αξιοποίησης κάθε τύπου υφάσματος για την δημιουργία ενός διακοσμητικού τοίχου με πολύ ιδιαίτερη αισθητική.  

Σε DIY κατασκευές διακόσμησης τοίχους ύφασμα μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα υλικά πχ χαρτί, ξύλο ή μέταλλο.

Τέλος, ένας ακόμη τρόπος αξιοποίησης υφασμάτων με ιδιαίτερα  σχέδια, παλιών - φθαρμένων μάλλινων ή υφαντών κομματιών κλπ είναι η χρήση τους για την επένδυση αντικειμένων διακόσμησης τοίχου πχ καθρέφτες ή και κορνίζες, για την δημιουργία πολύ ιδιαίτερων κομματιών που θα προσθέσουν χρώμα και ζεστασιά σε όποιο χώρο και αν τοποθετηθούν. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

historiskahem.se
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ