2023-04-03 22:58:20
Φωτογραφία για Η Γαλλία συνεχίζει να στοιχηματίζει στο μέλλον των ταξιδιών με τρένο.
Η Γαλλία επενδύει στο μέλλον των ταξιδιών με τρένο. Η τελευταία έκδοση των τρένων υψηλής ταχύτητας ή TGV της χώρας είναι το μοντέλο M, το οποίο μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 350 km/h (220 mph). Το M σημαίνει modular, ένα μοντέλο που θα επιτρέψει στη γαλλική SNCF να επεκτείνει το δίκτυό της με διαφορετικούς τρόπους: από το Μπορντό στην Τουλούζη. από το Μπορντό στη βόρεια Ισπανία. και από τη Λυών στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία.

Η δημιουργία των γραμμών Τουλούζης – Μπορντό και των γραμμών υψηλής ταχύτητας Μπορντό – Νταξ ( LGV – lignes grande vitesse ) είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας για το μέλλον της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2024 με το άνοιγμα της γραμμής Τουλούζη – Μπορντό το 2030. «Μόλις ολοκληρωθεί η γραμμή υψηλής ταχύτητας μέχρι την Τουλούζη, ακόμη περισσότεροι θα αλλάξουν. Όπως ακριβώς έκαναν στα δρομολόγια από το Παρίσι προς τη Λυών, το Μπορντό, τη Νάντη και τη Μασσαλία τα τελευταία 40 χρόνια», δήλωσε στο CNN ο David Haydock, ειδικός των γαλλικών σιδηροδρόμων.


Για μια πιο οικολογική λύση μεταφοράς για όλους, το LGV φέρνει πιο κοντά τις πόλεις της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Ως εναλλακτική λύση για το ταξίδι με αεροπλάνο ή αυτοκίνητο, αυτές οι νέες γραμμές επιτρέπουν μια μαζική αλλαγή τρόπου μεταφοράς. Δημιουργούν ταχύτερες συνδέσεις με το Παρίσι και την Ευρώπη και βάζουν τις περιοχές της Νέας Ακουιτανίας και της Οξιτανίας στις κύριες σιδηροδρομικές διαδρομές.

Ο κόσμος ήδη απομακρύνεται από τις αεροπορικές εταιρείες και παίρνει το TGV.David Haydock Γάλλος ειδικός σιδηροδρόμων

© LGV2030

Εξυπηρετώντας όλους τους κατοίκους, οι γραμμές υψηλής ταχύτητας ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των εδαφών της Ευρύτερης Νοτιοδυτικής. Αποτελούν μια πορεία προς τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την οικολογική μετάβαση. Αυτές οι δύο νέες γραμμές αποτελούν μέρος του μεγάλου σιδηροδρομικού έργου South-Western (συντομογραφία GPSO), το οποίο περιλαμβάνει επίσης μεγάλα έργα για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών κόμβων του Μπορντό και της Τουλούζης.

Η δημιουργία γραμμών υψηλής ταχύτητας και οι υπηρεσίες που θα προκύψουν από αυτές, είναι ένα έργο για το μέλλον: μειώνει τους χρόνους ταξιδιού για να κάνει το τρένο ανταγωνιστικό με το αυτοκίνητο και το αεροπλάνο. Οι μικρότεροι χρόνοι ταξιδιού θα προσφέρουν μεγαλύτερη εγγύτητα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Μπιλμπάο ή η Βαρκελώνη. Οι νέοι περιφερειακοί σύνδεσμοι θα συνδέουν καλύτερα τις μεσαίου μεγέθους πόλεις της Οξιτανίας και της Νέας Ακουιτανίας.

Η χρηματοδότηση των νέων γραμμών στη νοτιοδυτική περιφέρεια της Γαλλίας θα περιλαμβάνει εξίσου το κράτος και τις τοπικές αρχές των περιοχών της Νέας Ακουιτανίας και της Οξιτανίας. Το συνολικό κόστος δημιουργίας των γραμμών υψηλής ταχύτητας εκτιμάται σε 14 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021 (εκτίμηση Πολιτείας/DGITM). Αντιστοιχεί σε μελέτες, εργασίες και αποκτήσεις γης στις νέες γραμμές Bordeaux-Toulouse και Bordeaux-Dax, καθώς και στις σιδηροδρομικές εξελίξεις νότια του Bordeaux (AFSB) και βόρεια της Toulouse (AFNT).

Εκτιμώμενο κόστος:10,3 δισ. ευρώ για τη δημιουργία της νέας γραμμής Μπορντό-Τουλούζη, τις σιδηροδρομικές εξελίξεις νότια του Μπορντό (AFSB) και τις σιδηροδρομικές εξελίξεις βόρεια της Τουλούζης (AFNT).

3,7 δισ. ευρώ για τη δημιουργία της νέας γραμμής προς Δαξ.

Ανάλυση της χρηματοδότησης (από τον προϋπολογισμό 10,3 δισ. ευρώ):40% Δημόσιο (4,1 δισ. ευρώ)

40% ΟΤΑ (4,1 δισ. ευρώ)

20% επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η ΕΕ εφαρμόζει πιλοτικά 10 έργα για την ενίσχυση των διασυνοριακών σιδηροδρομικών συνδέσεων

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει 10 πιλοτικά έργα για τη δημιουργία νέων σιδηροδρομικών υπηρεσιών ή τη βελτίωση των υφιστάμενων. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί επίσης στην προώθηση της αποτελεσματικής και πράσινης κινητικότητας, σύμφωνα με τη στρατηγική της Επιτροπής για τη βιώσιμη και έξυπνη κινητικότητα .

© Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οι προτάσεις δρομολογίων υποβλήθηκαν από τον σιδηροδρομικό τομέα και τις αρμόδιες αρχές ως απάντηση στο σχέδιο δράσης της Επιτροπής για την ενίσχυση των επιβατικών σιδηροδρόμων μεγάλων αποστάσεων και των διασυνοριακών σιδηροδρόμων που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Το στέλεχος της ΕΕ επέλεξε τις ακόλουθες προτάσεις για διασυνοριακές πιλοτικές υπηρεσίες, σειρά προγραμματισμένης ημερομηνίας έναρξης:Υπουργείο Μεταφορών της Ουγγαρίας, νέες υπηρεσίες που συνδέουν την Ουγγαρία, την Αυστρία και τη δυτική Ρουμανία.

Σύνδεση Γερμανία – Δανία – Σουηδία, με τη συμμετοχή της SJ (νέα νυχτερινή υπηρεσία τρένου Στοκχόλμη – Κοπεγχάγη – Βερολίνο και ημερήσιο τρένο Αμβούργο – Γκέτεμποργκ (και ενδεχομένως Όσλο, σε συνεργασία με DSB και DB), Snälltaget (βελτιωμένη νυχτερινή υπηρεσία τρένου Στοκχόλμη – Κοπεγχάγη –). Βερολίνο), České dráhy (νέα υπηρεσία Πράγα – Βερολίνο – Κοπεγχάγη, σε συνεργασία με DB και DSB) και Flixtrain (νέα υπηρεσία Λειψία – Βερολίνο – Κοπεγχάγη – Στοκχόλμη).

Midnight Trains, νέα νυχτερινή υπηρεσία τρένου Παρίσι – Μιλάνο – Βενετία.

Flixtrain, νέα υπηρεσία Μόναχο – Ζυρίχη.

WESTbahn, νέα υπηρεσία Μόναχο – Βιέννη – Βουδαπέστη, επέκταση της υπάρχουσας υπηρεσίας.

Nederlandse Spoorwegen, ενίσχυση της υπάρχουσας υπηρεσίας Άμστερνταμ – Λονδίνο, σε συνεργασία με το Eurostar.

European Sleeper, νέα νυχτερινή υπηρεσία τρένου Άμστερνταμ – Βαρκελώνη.

Ferrovie dello Stato Italiane /Deutsche Bahn, νέες υπηρεσίες Ρώμη – Μόναχο και Μιλάνο – Μόναχο.

ILSA, νέες υπηρεσίες Λισαβόνα – Α Κορούνια και Λισαβόνα – Μαδρίτη.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, νέες υπηρεσίες που συνδέουν την Καταλονία με τη Νότια Γαλλία.

Το σχέδιο δράσης εντόπισε εμπόδια που εμποδίζουν την υιοθέτηση και τη λειτουργία των διασυνοριακών σιδηροδρομικών μεταφορών επιβατών, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την αντιμετώπισή τους. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι οι πιλοτικές υπηρεσίες που αποκάλυψε η Επιτροπή, οι οποίες προορίζονται να βοηθήσουν τους σιδηροδρομικούς φορείς και τις αρχές να σπάσουν στην πράξη τα εναπομείναντα εμπόδια, με την υποστήριξη της ΕΕ.

Το σχέδιο δράσης της ΕΕ προστίθεται στο υφιστάμενο ρυθμιστικό και πολιτικό πλαίσιο της ΕΕ για τους σιδηροδρόμους, το οποίο εξοπλίζει τις χώρες της ΕΕ και τον κλάδο με πολλά εργαλεία για την υλοποίηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Χώρου, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια και να ανοίξει η αγορά για νέους παίκτες και υπηρεσίες .

traveltomorrow.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ