2023-04-06 17:44:40
Φωτογραφία για Αυστραλία: Άνδρας συνελήφθη να «ταξιδεύει» με πλατύποδα σε τρένο - Θρίλερ με την τύχη του ζώου
Αυστραλία: Η αστυνομία απηύθυνε δημόσια έκκληση για τον εντοπισμό ενός ζώου πλατύποδα. Ένα ζευγάρι εντοπίστηκε να ταξιδεύει μαζί του σε τρένο και στη συνέχεια να τον επιδεικνύει στους θαμώνες ενός εμπορικού κέντρου.

Ο 26χρονος άνδρας, ο οποίος θα εμφανιστεί στο δικαστήριο το Σάββατο για φερόμενα αδικήματα για την προστασία των ζώων, κατηγορείται ότι άρπαξε το ζώο από έναν υδροβιότοπο στο βόρειο Κουίνσλαντ και το πήγε ταξίδι με τρένο σε ένα εμπορικό κέντρο. «Το ζευγάρι παρατηρήθηκε να δείχνει το ζώο σε μέλη του κοινού στο εμπορικό κέντρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Κουίνσλαντ. Οι αξιωματικοί των σιδηροδρόμων συνέλαβαν τον άνδρα και μίλησαν με τη γυναίκα που ήταν μαζί του, είπε η αστυνομία

Ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε μετά από έκκληση της αστυνομίας για τη βοήθεια του κοινού με σκοπό να βρεθεί το ζώο, μετά από σοβαρές ανησυχίες για την υγεία του. Η αστυνομία του Κουίνσλαντ ενημερώθηκε ότι το θηλαστικό απελευθερώθηκε σε ένα κοντινό ποτάμι, αλλά δεν μπόρεσε να το εντοπίσει.


Ο άνδρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 288.500 δολαρίων. Οι κάμερες παρακολούθησης την Τρίτη (4/4) κατέγραψαν το ζευγάρι να επιβιβάζεται σε ένα τρένο στο Morayfield, περίπου μία ώρα βόρεια του Μπρίσμπεϊν, κρατώντας το ζώο τυλιγμένο σε μια πετσέτα. «Σύμφωνα με την αναφορά που παρασχέθηκε στις [αρχές], το έδειχναν στους ανθρώπους στο τρένο, επιτρέποντάς τους να το χαϊδέψουν», είπε ο Scott Knowles της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.

Το τμήμα περιβάλλοντος του Κουίνσλαντ είχε τονίσει ότι ο πλατύπους κινδύνευε να αρρωστήσει ή να πεθάνει όσο περισσότερο παρέμενε έξω από το περιβάλλον του και προέτρεψε το ζευγάρι να τον πάει σε κτηνίατρο. Οι αρχές ενημερώθηκαν ότι ο πλατύποδας είχε απελευθερωθεί στον ποταμό Caboolture, αλλά είπαν ότι δεν ήταν σίγουρες για την κατάστασή του.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία είπε ότι ήταν επικίνδυνη συμπεριφορά τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το ζώο. «Η λήψη ενός πλατύποδα από τη φύση δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνη τόσο για το εκτοπισμένο ζώο όσο και για το άτομο που εμπλέκεται εάν ο πλατύποδας είναι αρσενικό, καθώς έχουν δηλητηριώδη κεντριά», ανέφερε.

«Αν είστε αρκετά τυχεροί να δείτε έναν πλατύποδα στη φύση, κρατήστε αποστάσεις. Ποτέ μην χτυπάτε, κρατάτε ή αρπάξετε το ζώο» Ο συλληφθείς κατηγορήθηκε ότι πήρε ένα ζώο που είχε ταξινομηθεί ως προστατευόμενο από τη φύση και ότι το αιχμαλώτισε. Θα αντιμετωπίσει το δικαστήριο στις 8 Απριλίου.

Ντροπαλοί και άπιαστοι, οι πλατύποδες ζουν στην ανατολική Αυστραλία, σε κολπίσκους γλυκού νερού, αργά κινούμενα ποτάμια, λίμνες και φράγματα. Ο πλατύποδας ή ορνιθόρυγχος είναι ημιυδρόβιο θηλαστικό ενδημικό στην ανατολική Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης και της Τασμανίας. Μαζί με τα τέσσερα υπάρχοντα είδη έχιδνας αποτελούν τα πέντε είδη μονοτρημάτων που είναι τα μόνα θηλαστικά που γεννούν αυγά αντί για νεογνά.

.newsbomb.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ