2023-04-06 23:10:57
Φωτογραφία για Τι δείχνει η αυτοψία στα Τέμπη από πραγματογνώμονες των συγγενών – Τα λάθη που διαπίστωσε
Η μελέτη έγινε από πενταμελής επιτροπή

Στα Τέμπη πραγματοποίησαν αυτοψία πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εντόπισαν μια σειρά από λάθη που οδήγησαν στη τραγωδία.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η επιτροπή που αποτελείται από πέντε άτομα, διαπίστωσε παραλείψεις στα αυτόματα συστήματα ασφαλείας, τις ραδιοεπικοινωνίες, καθώς και λανθασμένες ανθρώπινες ενέργειες.

Η Μ. Χατζηκωνσταντίνου δικηγόρος πολυτραυματία δήλωσε πως «έχουμε μεγάλη αγωνία για τα αποτελέσματα, για να δούμε εάν πέρα από τις ευθύνες του σταθμάρχη υπήρχε η δυνατότητα, εάν υπήρχαν άλλες ασφαλιστικές δικλείδες, με τις οποίες θα μπορούσε να αποφευχθεί το μοιραίο δυστύχημα».

Οι πραγματογνώμονες θα ισχυριστούν ότι δεν υπάρχει νομοθετική υποχρέωση για πυρασφάλεια στα τρένα, ενώ στα βαγόνια δεν υπήρχαν φωτιστικά ασφαλείας.

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, Χρήστος Γκατσιούλης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό περιέγραψε ενώπιον του εφέτη ανακριτή σημαντικές ελλείψεις σε τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου όσον αφορά την ασφάλεια.

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ