2023-04-07 07:50:45
Φωτογραφία για Αγία Ελεούσα: Με… SMS ενημερώνουν για τη χρέωση και την πληρωμή στις βαπτίσεις
Nοικοκύρεμα και νέες πρακτικές που ξενίζουν, επί Δαμασκηνού

Νέες διαδικασίες όπως φαίνεται εφαρμόζονται στις εκκλησίες της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για τις οποίες μάλιστα επιστρατεύεται και η τεχνολογία. Πληροφορίες αναφέρουν πως το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας, στο φαράγγι της Κλεισούρας, εφαρμόζει αυτές τις μεθόδους για τα μυστήρια. Ειδικά για τις βαπτίσεις για τις οποίες το προτιμούν πολλά ζευγάρια. Είναι και το μυστήριο που κατά κύριο λόγο τελείται στο συγκεκριμένο ξωκκλήσι.

Όπως είναι γνωστό, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός έχει δώσει σαφείς εντολές στις ενορίες για τις χρεώσεις που κάνουν στα μυστήρια, για τις αποδείξεις που πρέπει να κόβουν αλλά και τα ποσοστά που αντιστοιχούν στον ναό, τους νεωκόρους, τους ψάλτες κλπ. Σαφής ο στόχος για μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και για διαφάνεια, ενημέρωση των πιστών και νοικοκύρεμα, σε σχέση με το «μπάχαλο» που όπως φαίνεται, επικρατούσε πριν.


Στην περίπτωση της Αγίας Ελεούσας, το πράγμα πάντως έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο, μιας και οι πιστοί ενημερώνονται για τις χρεώσεις με SMS! Ζευγάρια που έχουν κλείσει την βάπτιση του παιδιού τους εκεί, λαμβάνουν , σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, SMS στα κινητά τους για το κόστος της βαπτίσεως ενώ τους αποστέλλεται και αριθμός λογαριασμού για την κατάθεση. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, οι παραλήπτες καλούνται να πληρώσουν μέσα σε λίγες ημερες.

Για όσους έχουν απορία, το κόστος της βάπτισης στο εκκλησάκι στης Αγίας Ελεούσας είναι 150 ευρώ, με βάση sms που έχει στη διάθεση του το agriniopress. Οι παραλήπτες των μηνυμάτων αυτών δεν έκρυψαν πάντως την έκπληξη τους για τον τρόπο ενημέρωσης και τις νέες πρακτικές που εφαρμόζονται:
agriniopress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ