2023-04-08 19:56:15
Φωτογραφία για Τέμπη: «Δεν έπρεπε να αφήσουν μόνο του τον 59χρονο», λέει σταθμάρχης
Ο έμπειρος σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου ήταν από τα πρώτα άτομα που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου και συγκρούστηκαν μετωπικά τα δύο τρένα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι - Μίλησε για το λάθος του σταθμάρχη, του επιθεωρητή αλλά και για το σύστημα της τηλεδιοίκησης

Μία αποκαλυπτική μαρτυρία για τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων έδωσε στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, που εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος, ο έμπειρος Σταθμάρχης στον Παλαιοφάρσαλο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σταθμό της Λάρισας μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου μίλησε για το μοιραίο λάθος που έκανε ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, για το ότι έμεινε μόνος του και για το σύστημα τηλεδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου είχε διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, στα αρμόδια κλιμάκια του ΟΣΕ ήδη από τον Ιανουάριο, καθώς διαπίστωσε ότι είχαν αφήσει μόνο του τον άπειρο σταθμάρχη Λάρισας στον μικρό σταθμό της Καλαμπάκας
. Οπως είπε, μάλιστα, και για τον επιθεωρητή, ο οποίος και προφυλακίστηκε μετά και τη μαραθώνια απολογία του στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, δεν έπρεπε να τον βάλει μόνο του (σ.σ. τον άπειρο σταθμάρχη) σε έναν τόσο κεντρικό σταθμό.

Παράλληλα, είπε ότι το λάθος του 59χρονου σταθμάρχη εντοπίζεται στο γεγονός ότι ξέχασε το κλειδί 118 στη διαγώνιο, με αποτέλεσμα το επιβατικό τρένο, Intercity 62, να μπει στην κάθοδο προς Θεσσαλονίκη . Στάθηκε κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του και στον μηχανοδηγό, ο οποίος έπρεπε να κάνει εκφώνηση ότι κινείται σε ευθύγραμμη καθόδου προς Νέους Πόρους, όπου και θα το άκουγε ο σταθμάρχης της Λάρισας και θα σταματούσε το τρένο. Επίσης, θα το άκουγε και ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου και στο σταθμό του Ευαγγελισμού και θα έκανε και αυτός από πλευράς του τη σχετική εκφώνηση, που θα άκουγαν οι μηχανοδηγοί της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων είπε στις αρχές ότι αν η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε, ο διοικητής θα έβλεπε το λάθος και θα ενημέρωνεε τον σταθμάρχη. Σημείωσε, χαρακτηριστικά, ότι αν δούλευε το σύστημα διοίκησης, δεν θα γινόταν απολύτως τίποτα το μοιραίο βράδυ και θα διόρθωνε το λάθος του ο σταθμάρχης Λάρισας. Μίλησε και για την αυτόματη χάραξη, για την οποία είπε ότι δεν είχε εκπαιδευτεί (σ.σ. ο 59χρονος) από τον ίδιο και ότι εκείνο το βράδυ δεν είχε κάνει την αυτόματη χάραξη.

reader.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ