2023-04-27 18:15:32
Φωτογραφία για Συνέντευξη Τύπου για την τεράστια τουριστική επένδυση στο Βαρκό του Δήμου Ακτίου Βονιτσας
Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου στο ξενοδοχείο Athens Capital στο κέντρο της Αθήνας και που αφορούσε την τεράστια τουριστική επένδυση που θα γίνει στο Βαρκό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Αποστολάκης Γεώργιος.. Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν επίσης οι Leon Van Der Heiden και Marie-José Van Der Steen, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας RND Investments και η Ρία Βογιατζή, επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου Elastic Architects.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου, το πέντε αστέρων θέρετρο επιδιώκεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2026.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του γκρουπ, Leon Van Der Heiden, «εμείς δεν είμαστε ξενοδόχοι, είναι η πρώτη επένδυση σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη το έργο, θα πρέπει να πρώτα να έχουμε κάνει κάποια βήματα και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Όπως σημείωσε, είναι προς πώληση οι κατοικίες, ενώ οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκμισθώνουν τις κατοικίες τους (θα περνάει μέσω μοντέλου της Accor).

Σύμφωνα με την κα. Ρία Βογιατζή, της Elastic Architects, η αρχιτεκτονική προσέγγιση είχε να κάνει με μία γλυπτική διάθεση, χρησιμοποιούμε την πέτρα του τοπίου, υπάρχουν φυτεμένα δώματα, υπόσκαφα κτίρια και παράλληλα ο σχεδιασμός στην αρχιτεκτονική είναι βασισμένος στην απλότητα, τη δωρικότητα και τη συμμετρία. Αυτό το έργο είναι το πρώτο Gold Leed Campus Resort στην Ευρώπη.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Βόνιτσας, Γ. Αποστολάκης, ανέφερε ότι «το τουριστικό θέρετρο που πρόκειται να δημιουργηθεί στο Βαρκό Πογωνιας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας υπηρετεί και το δικό μας στόχο, ως δημοτική αρχή, για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της περιοχής. Κι αυτό επειδή όχι μόνο θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας τόσο κατά το στάδιο της κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία της, αλλά κι επειδή, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι επενδυτές δίνουν μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της τουριστικής ανάπτυξης», για να ολοκληρώσει τονίζοντας:

«Το έργο αυτό όμως, υπηρετεί και έναν εθνικό στόχο. Το στόχο για τον μετασχηματισμό του μοντέλου του τουρισμού ώστε η χώρα μας να προσελκύει ολοένα και περισσότερους τουρίστες υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους επενδυτές και από το φιλόξενο αυτό βήμα ότι εμείς, ως δημοτική αρχή θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας και θα παράσχουμε από την πλευρά μας κάθε δυνατή συνδρομή για την υλοποίηση της μεγάλη αυτής επένδυσης».

Οι επενδυτές μεταξύ άλλων τόνισαν ότι επέλεξαν το Βαρκό για την επένδυση καθώς η περιοχή έχει σημαντικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, με την επένδυση να έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί με θέα στον κόλπο του Βαρκού, με ένα μοναδικό προνομιακό παραλιακό μέτωπο 1,9 χιλιομέτρων και αμμώδεις παραλίες. Την ίδια ώρα, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ακτίου (με απευθείας πτήσεις από και προς τις βασικές τουριστικές αγορές) απέχει μόλις 25 λεπτά με το αυτοκίνητο και εγγυάται εύκολη πρόσβαση.

Το κόστος για την υλοποίηση της ανάπτυξης υπερβαίνει τα 180 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας κατά κατασκευαστική περίοδο και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα κατά τη λειτουργία του θέρετρου.

Το έργο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σε χρονικό ορίζοντα δέκα ετών όφελος για το ελληνικό Δημόσιο που αποτιμάται σε παρούσα αξία σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως έχουν υπογραφεί ολοκληρωμένες συμφωνίες διαχείρισης με το υπερπολυτελές brand της Accor Banyan Tree.

To θέρετρο θα αποτελείται από συνολικά 116 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα περιλαμβάνουν υψηλών προδιαγραφών χώρο ευεξίας, κέντρο θαλάσσιων σπορ, beach club, μπαρ και τρεις χώρους εστίασης συμπεριλαμβανομένου signature εστιατορίου. Το θέρετρο θα διαθέτει και χώρους υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματικές συναντήσεις, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού γιοτ έως 40 μέτρων.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 181.279,30 τετραγωνικών μέτρων που έχει απρόσκοπτη θέα στη Χερσόνησο Βαρκό και το Ιόνιο Πέλαγος.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ