2023-05-18 22:35:17
Φωτογραφία για Γιατί πρέπει να σταματήσετε οπωσδήποτε να παίρνετε το κινητό σας στην τουαλέτα
Η επίσκεψη στην τουαλέτα με το κινητό τηλέφωνο αποτελεί μια αρκετά διαδεδομένη συνήθεια. Κι όμως υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί λόγοι για να την εγκαταλείψετε μια για πάντα.

Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάστε είναι ότι το να παίρνετε το τηλέφωνό σας στην τουαλέτα είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά επιβλαβής συνήθεια. Μια πρώτη μεγάλη αλήθεια είναι πως όταν το έχετε μαζί σας, περνάτε περισσότερο χρόνο εκεί και εκτίθεστε σε μικρόβια.

Κι όμως χαζεύοντας στο κινητό παίζουμε με την υγεία μας. Πώς; Ο Dr Krishnan έχει απαριθμήσει οκτώ κινδύνους που προκαλούνται από τη χρήση του τηλεφώνου στην τουαλέτα.

1. Μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοίμωξη

Αν πάρετε το κινητό σας τηλέφωνο στην τουαλέτα, υπάρχουν πιθανότητες το τηλέφωνό σας να καλυφθεί από μικρόβια. Υπάρχουν μικρόβια παντού στην τουαλέτα, είτε πρόκειται για το κάθισμα, είτε για το ρολό του χαρτιού, είτε ακόμη και για το πόμολο της πόρτας. Έτσι, μπορεί να πάθετε διάρροια, εντερικές ασθένειες, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος κλπ.


2. Το κινητό σας μπορεί να γίνει φορέας μικροβίων

Επίσης, όταν βγαίνετε από την τουαλέτα, το κινητό σας μεταφέρει τα μικρόβια και αυτό μπορεί να μεταδοθεί σε άλλους, είτε πρόκειται για το σπίτι είτε για τη δουλειά. Αν βάλετε κάπου το τηλέφωνό σας ή δείξετε κάτι σε κάποιον μπουμ! Μεταφέρετε αθόρυβα τα μικρόβιά σας.

3. Η χρήση του κινητού μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εντέρου σας

Δεν πρέπει να κάθεστε στην τουαλέτα για περισσότερο από 10 λεπτά, αλλά με ένα κινητό στο χέρι σας ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί σε 20 ή και 30 λεπτά. Το γεγονός αυτό μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εντέρου σας.

4. Μπορεί να σας προκαλέσει δυσκοιλιότητα

Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, καθώς το σώμα σας συνηθίζει να λειτουργεί μετά από αφύσικα μεγάλο χρονικό διάστημα στην τουαλέτα.

5. Μπορεί να οδηγήσει σε αιμορροΐδες

Την ίδια ώρα η μακρόχρονη παραμονή σας στην τουαλέτα μπορεί να οδηγήσει σε αιμορροΐδες, καθώς το σώμα μπερδεύεται και συνηθίζει σε μεγάλες συνεδρίες στην τουαλέτα. Οι αιμορροΐδες είναι βασικά φλεγμονώδεις φλέβες κοντά στην περιοχή του πρωκτού σας που μπορεί να αιμορραγούν, προκαλώντας φαγούρα και πόνο.

6. Μπορεί να σας αγχώσει

Ο χρόνος σας στην τουαλέτα είναι μερικές φορές η μόνη στιγμή που κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και την πολυάσχολη ζωή σας. Όταν παίρνετε το τηλέφωνό σας μαζί σας, χάνετε ένα σημαντικό διάλειμμα για τον εγκέφαλό σας. Καταναλώνετε συνεχώς πληροφορίες και αυτό μπορεί να σας αγχώσει.

7. Καταλήγετε να χάνετε χρόνο

Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι κερδίζουμε χρόνο παίρνοντας το τηλέφωνο στην τουαλέτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι χάσιμο χρόνου. Αυτό που μπορεί να γίνει σε πέντε λεπτά απαιτεί περισσότερο χρόνο για να γίνει. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Φωτεινή Παντιώρα στον ANT1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Φωτεινή Παντιώρα στον ANT1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ