2023-06-06 21:44:37
Φωτογραφία για Ο ήχος της παράδοσης: Τα κλαρίνα και οι παραδοσιακοί χοροί που ξεσηκώνουν το πανηγύρι του ΚρέντηΣτις 5 Ιουνίου 2023, στο χωριό Κρέντης Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πανηγύρι στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας, που γιόρταζε......

Το πανηγύρι του χωριού Κρέντης αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την κοινότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να έρθουν πιο κοντά και να ενωθούν γύρω από κοινές αξίες και παραδόσεις.

Η ορχήστρα που συνόδευε το πανηγύρι απαρτιζόταν από έμπειρους μουσικούς. Ο Κώστας Κουτσούμπας στο κλαρίνο, ο Λάμπρος Στασινός στο τραγούδι, ο Γιώργος Μάκκας στην κιθάρα και ο Κώστας Λεπενιώτης στα ντράμς έδιναν ρυθμό και μελωδία στη γιορτή.

Το πανηγύρι πραγματοποιήθηκε στον περίβολο της εκκλησίας, μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας, κάτω από τα πελώρια δέντρα που το σκίαζαν. Οι άνθρωποι ένιωθαν την αίσθηση της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού τους, ενώ ταυτόχρονα απολάμβαναν την κοινωνική αλληλεπίδραση και την ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ήταν μια παραδοσιακή γιορτή που ένωσε την κοινότητα, ενισχύοντας τις δεσμούς. Οι άνθρωποι αντάλλασσαν ευχές και θετική ενέργεια, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αλληλεγγύης και αμοιβαίας στήριξης.


ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ