2023-06-08 21:44:28
Φωτογραφία για Νέα Υόρκη: Timelapse βίντεο –ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΟΠΩΣ Η ΣΕΙΡΑ “EXTRAPOLATIONS” ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 



REUTERS/Andrew Kelly

Την ταχύτητα με την οποία ο καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά σκέπασε την πόλη της Νέας Υόρκης κατέγραψε Timelapse βίντεο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Στο βίντεο αποτυπώνεται πώς ο ορίζοντας της πόλης φαινόταν καθαρός περί τις 11 π.μ. Σταδιακά και μέχρι τις 2 μ.μ., η ορατότητα περιορίστηκε σημαντικά, με τους ουρανοξύστες να χάνονται από το πλάνο.



«Βάλτε μάσκες»

Υπενθυμίζεται πως εκατομμύρια άνθρωποι στη βόρεια Αμερική έχουν λάβει την οδηγία να φορούν μάσκες N95 σε εξωτερικούς χώρους λόγω των κακών επιπέδων ποιότητας του αέρα που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές ιστορικών διαστάσεων που καίνε στον Καναδά.

Η Νέα Υόρκη ξεκινάει την Πέμπτη τη διανομή δωρεάν μασκών. Ο Καναδάς καλεί τους πολίτες να φορούν μάσκα εάν δεν μπορούν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Οι αρχές προειδοποιούν ότι οι επικίνδυνες συνθήκες αναμένεται να επιμείνουν και το Σαββατοκύριακο.



Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) χαρακτήρισε την ποιότητα του αέρα σε μεγάλο μέρος του βορειοανατολικού τμήματος ως «ανθυγιεινή», ειδικά για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Συνολικά, πιστεύεται ότι η προειδοποίηση για την ποιότητα του αέρα αφορά εκατομμύρια ανθρώπους στη βόρεια Αμερική.

Μεγάλο μέρος του καπνού προέρχεται από την καναδική επαρχία Κεμπέκ, όπου καίνε 150 φωτιές.  Περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι αναμένεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την επαρχία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη. Είναι ήδη η χειρότερη περίοδος πυρκαγιών που έχει καταγραφεί ποτέ στο Κεμπέκ.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ