2023-06-12 17:11:16
Φωτογραφία για Έντονο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των παραγωγών, τοπικών επιχειρήσεων και μεταποιητών αλιευμάτων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  στα πλαίσια της 1ης ενημερωτικής εκδήλωσης  με θέμα,  « Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίας τοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών και παραγωγών προϊόντων Αλιεία

 



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή αλλά κυρίως με έντονο και πραγματικό ενδιαφέρον εκ μέρους των παραγωγών, τοπικών επιχειρήσεων και μεταποιητών αλιευμάτων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,.... η 1η ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα « Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίας τοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών και παραγωγών προϊόντων Αλιείας, στην έκθεση Summer Fancy Food Show 2023», την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο κτήριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι.

             Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητηριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στα πλαίσια έναρξης των δράσεων εξωστρέφειας του  έργου «Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και Τρίτες Χώρες » (ΟΠΣ 5076713), και του συντονισμού συμμετοχής στην έκθεση Summer Fancy Food Show 2023.

Συντονιστής της 1ης εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος έργου Γεώργιος Ρόμπολας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει στην από κοινού υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στη στοχευμένη προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας με δράσεις εξωστρέφειας και κατάρτισης και με γνώμονα την υποστήριξη του μοντέλου αειφόρου και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε στο έργο που για πρώτη φορά έρχεται και αναδεικνύει στοχευμένα, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα εκλεκτά προϊόντα των προστατευόμενων περιοχών Natura & Ramsar της Αιτωλοακαρνανίας, όπως το αυγοτάραχο,  τα αλίπαστα, την αθερίνα Τριχωνίδας, τη γάμπαρη Αμβρακικού και το χέλι καθώς και τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που τα μεταποιούν και τα εμπορεύονται. Κλείνοντας τόνισε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης της νοοτροπίας συνεργασιών που θα ενδυναμώσει την σχέση παραγωγής και μεταποίησης με καθαρό στόχο τον εξαγωγικό προσανατολισμό και την υγιή ανάπτυξη του κλάδου.

Το λόγο πήρε η Προϊσταμένη Διεύθυνσης  Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Κορίνα Διαμαντή, η οποία παρουσίασε τον σκοπό και τους στόχους του έργου και της προγραμματικής, των δράσεων που θα υλοποιήσει ο κάθε φορέας, εξειδικεύοντας και εμβαθύνοντας ειδικότερα στις δράσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που αφορούν το συντονισμό και την υποστήριξη συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις, την υλοποίηση εκδηλώσεων ενημέρωσης των παραγωγών και των επιχειρήσεων, τη λειτουργία 4 σημείων πληροφόρησης σε όλο το νομό και την διοργάνωση ενός προγράμματος κατάρτισης καθώς και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπεύθυνος του Έργου εκ μέρους του Επιμελητήριου Γεώργιος  Ρόμπολας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συστηματικής προσέγγισης διεθνοποίησης και εξαγωγικής αναπτυξης των παραγωγών και των επιχειρήσεων,  καθώς και στην κατανόηση των βημάτων που πρέπει να γίνουν εκ μέρους των ενδιαφερομένων για να δημιουργηθεί το κατάλληλο επίπεδο εξαγωγικής ετοιμότητας που θα επιφέρει και τα βέλτιστα αποτελέσματα στην συμμετοχή τους στις σχεδιασμένες δράσεις του προγράμματος εκθέσεων του έργου. Αναλύθηκαν τα οικονομικά στοιχεία, τα πλεονεκτήματα και οι σημαντικές ευκαιρίες που εμφανίζει η αγορά των ΗΠΑ και των όμορων χωρών για τα ελληνικά τρόφιμα και ειδικά του κλάδου των specialty foods. 

Κλείνοντας παρουσιάστηκε η Διεθνής Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW και τα χαρακτηριστικά της, τα στατιστικά στοιχεία της ελληνικής συμμετοχής για το 2022, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρουσιάζονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις και όλα τα στοιχεία που την κατατάσσουν ως μια από της βασικές εκθέσεις - στόχο για τις ελληνικές εξαγωγές.

Με τη λήξη της εκδήλωσης έλαβαν χώρα συζητήσεις με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους και ακολούθησε ένας δημιουργικός και ζωντανός διάλογος και δόθηκαν διευκρινήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν.

 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ




ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ