2023-06-23 14:52:53
Φωτογραφία για Titan: Το βαθυσκάφος δέχθηκε πίεση ίση με το βάρος του Πύργου του Άιφελ – Έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας



(Petty Officer 1st Class Amber Howie/U.S. Coast Guard via AP)

Τραγικό ήταν το φινάλε για το τουριστικό βαθυσκάφος. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανήκουν στο Titan και πως δεν υπάρχει κανείς επιζών από τους πέντε επιβαίνοντες.....

Τα συντρίμμια που έχουν βρεθεί υποδηλώνουν καταστροφική αποσυμπίεση που οδήγησε στη διάλυση του βαθυσκάφους. Τα επόμενα βήματα των αρχών μετά την τραγική διαπίστωση για την καταστροφή που υπέστη το βαθυσκάφος Τitan περιέγραψε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μαρία Αλεξάκη. Όπως είπε, τίποτα δεν τελειώνει εδώ και οι έρευνες θα συνεχιστούν καθώς οι ειδικοί θέλουν να καταλάβουν τι συνέβη και υπήρξε αυτή η τραγωδία. Θέλουν να δουν αν πρόκειται για δομική αστοχία ενώ θα γίνει μια έρευνα όπως αυτές που γίνονται και σε αεροπορικά δυστυχήματα.

Titan: Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων – «Είχε ένα προαίσθημα ότι αυτό το ταξίδι δεν ήταν σωστό»

Στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς δεν υπάρχει μαύρο κουτί, τα δυο ρομπότ που βρίσκονται στην περιοχή, ο Victor και ο Οδυσσέας θα παραμείνουν στον πυθμένα του Ατλαντικού και θα προσπαθήσουν να συλλέξουν κι άλλα συντρίμμια – εκτός από αυτά που έχουν ήδη βρεθεί – προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες. Στόχος να καταλάβουν που έγινε αυτή η ρήξη στη δομή του βαθυσκάφους.

Μια άλλη πιθανή πηγή πληροφοριών θα μπορούσαν να είναι τα υδρόφωνα, υποβρύχια μικρόφωνα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για να εντοπιστούν ήχοι από παράνομες δοκιμές ατομικών όπλων.

Τα υδρόφωνα είχαν χρησιμοποιηθεί το 2017 όταν είχε εξαφανιστεί υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής. Με αυτά κατάφεραν και άκουσαν ότι είχε γίνει έκρηξη. Αν στα υδρόφωνα έχει καταγραφεί έκρηξη στο βαθυσκάφος θα γίνει γνωστό πότε ακριβώς έγινε κι αυτό το στοιχείο να δώσει απαντήσεις.

Aυτό που είναι βέβαιο για τους ειδικούς είναι ότι το υποβρύχιο στο βάθος που ήταν διαλύθηκε ακαριαία. Στην ουσία εξαϋλώθηκε προς τα μέσα από την τεράστια υδροστατική πίεση η οποία ισούται, όπως λένε οι ειδικοί, με το βάρος του Πύργου του Άιφελ.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι ακόμα σαφές ακόμα ποια υπηρεσία θα ηγηθεί της έρευνας καθώς δεν υπάρχει πρωτόκολλο για τέτοια δυστυχήματα.

Πηγή: ΕΡΤ – Μαρία Αλεξάκη

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ