2023-07-07 21:18:41
Φωτογραφία για Το Κλαρίνο που Σαγηνεύει | Το Πανηγύρι της Βαλαώρας Ξεσηκώνει τις Ευρυτανικές Πλαγιές



 Greek Village Life

Το πανηγύρι στο χωριό Βαλαώρα στην Ευρυτανία ήταν μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2023, κατά την εορτή των Αγίων Αποστόλων, στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού. Το πανηγύρι αποτελεί μια παράδοση για την κοινότητα της περιοχής, με πολύ κόσμο να παρευρίσκεται τόσο από το ίδιο το χωριό όσο και από τις γειτονικές περιοχές.....



Η μουσική ξεκίνησε να ακούγεται από νωρίς το απόγευμα και συνέχισε μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας. 

Η ορχήστρα που εμφανίστηκε στο πανηγύρι αποτελούνταν από έμπειρους μουσικούς της περιοχής. Στο τραγούδι, την απαραίτητη φωνή πρόσφεραν οι Πάνος Κουτσοκώστας και ο Σεραφείμ Μπακούσης. Το κλαρίνο παίχτηκε με τεχνική και πάθος από τον Τάκη Φουρλίγκα, ενώ το βιολί απέκτησε ζωντάνια και μελωδικότητα μέσα από τις δεξιότητες του Χρήστου Τσιαμπόκαλου. Ο Κώστας Φουρλίγκας ανέλαβε την κιθάρα, προσθέτοντας ρυθμό και αρμονία στη μουσική, ενώ τα κρουστά εμπλούτισαν την ορχήστρα με ρυθμό και χτυπήματα, χάρη στον Πάνο Μαντέκα.



Μέσα από τη μουσική, τον χορό και τη γενικότερη γιορτή, οι άνθρωποι συνδέθηκαν, δημιούργησαν ανεξίτηλες αναμνήσεις και ενισχύθηκαν οι δεσμοί της κοινότητας. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν την καρδιά και την ψυχή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και του πνεύματος της κοινότητας.


ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ