2023-07-13 16:46:23
Φωτογραφία για Μηνυτήρια αναφορά από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια για τις προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, συνοδευόμενος από στελέχη της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπέβαλε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών μετά τις τηλεφωνικές καταγγελίες για αγνώστου ταυτότητας άτομα, τα οποία τηλεφωνούν σε συναλλασσόμενους με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν, επιδιώκοντας να αντλήσουν στοιχεία για τραπεζικούς τους λογαριασμούς.,.....

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί ότι οι υπηρεσίες της ποτέ δεν ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή τραπεζικών καρτών από τους συναλλασσόμενους με αυτή και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να δίνουν οποιοδήποτε στοιχείο σε αγνώστους που τους τηλεφωνούν εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, καλεί τους πολίτες που έχουν υπάρξει αποδέκτες προσπαθειών εξαπάτησης να καταγγείλουν επίσημα το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές ή να κάνουν γραπτή καταγγελία προς την Περιφέρεια, ώστε ο ίδιος να προχωρήσει σε κάθε επίσημη καταγγελία προς τις αρμόδιες Αρχές.

«Όπως είχαμε πει εξαρχής, από την πλευρά μας κάνουμε κάθε προσπάθεια για να διαφυλάξουμε τους πολίτες που συναλλάσσονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να ενημερωθούν και να προχωρήσουν στις δικές τους ενέργειες. Επίσης, όμως, καλούμε και κάθε πολίτη που δέχεται παρενόχληση από άτομα που ζητούν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές» δήλωσε ο κ. Φίλιας.


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ