2023-07-18 09:28:17
Φωτογραφία για Σπύρος Θεοδ. Μήτσης: Το «Ξενοκράτειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου, είναι κατά κάποιο τρόπο και Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλυζίας.
Πηγή: Σελίδα Facebook

''ΦΙΛΟΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΛΥΖΙΑΣ''.

Του Σπύρου Θεοδ. Μήτση.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

΄΄ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟ’’

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου είναι από τα καλύτερα μουσεία της Αιτ/νίας και της Ελλάδας. Τα πολλά και σπουδαία εκθέματα που παρουσιάζονται σε 1 + 5 θεματικές ενότητες δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει στα βάθη της ιστορίας της Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και να γνωρίσει από κοντά ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που ξεκινά από τις αρχές της Προϊστορίας και φτάνει μέχρι και τα ύστερα Ρωμαϊκά χρόνια (2ος μ. Χ.).. Το «ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, είναι κατά κάποιο τρόπο και ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ, αφού στο μουσείο αυτό εκτίθενται και αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν στο Αγροτικό Ιερό της Αρτέμιδος Επικρατείας, καθώς και μνημειακά οικοδομήματα και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα από το Ηρώο Αλυζίας.


Τέλος, στο πλούσιο ψηφιακό υλικό που παρουσιάζεται στις αίθουσες του αρχαιολογικού μουσείου, υπάρχουν πολλές αναφορές στον πολιτισμό της Αρχαίας Αλυζίας: στα Κυκλώπεια Τείχη της Αλυζίας, τις φρυκτωρίες, τον Πύργο, το αμυντήριο Καστρί (τοιχοδομή..), τα λαξευτά ανάγλυφα, το Ιερό της Αρτέμιδος … κ. ά.

Με την πρώτη ευκαιρία να το επισκεφτείτε! Είναι υπέροχο…! Τα σπουδαία ευρήματα και η εξαίρετη κειμενική και τεχνική στήριξή τους, θα σας προσφέρουν μοναδική ιστορική γνώση και κυρίως απέραντη χαρά!
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ