2023-07-24 16:30:04
Φωτογραφία για Mega – ANT1 εναντίον Nova
Η αντιπαράθεση μεταξύ Mega – ΑΝΤ1 και Nova για τα οικονομικά αντάλλαγμα ξεκίνησε από τον… Alpha. Και στην πρώτη γραμμή των (πανομοιότυπων) ρεπορτάζ από τα δελτία ειδήσεων του Mega και του ΑΝΤ1 βρέθηκαν τα δύο ισχυρά πρόσωπα της United Media, ο Ντράγκαν Σόλακ και Νίκος Σταθόπουλος, ενώ σε ηπιότερους τόνους κινήθηκαν και απάντησαν, για λογαριασμό της Nova, ο Alpha και το Star, επίσης με πανομοιότυπα ρεπορτάζ από τα δελτία ειδήσεων.

Είναι ο πρώτος μεγάλος πόλεμος στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Θοδωρής Κυριακού είναι χολωμένοι με την κυβέρνηση, ενώ η United Media και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, που ελέγχει τον Alpha και το Star, θεωρούνται προνομιακοί συνομιλητές της.

Πριν από χρόνια, η Cosmote TV έδωσε το κίνητρο της πληρωμής οικονομικού ανταλλάγματος στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τη μεταφορά του σήματός τους και την προσέγγιση των θεατών τους
. Ο Alpha είχε απαιτήσει από τη διοίκηση της πρώην Forthnet να πληρώνεται για τη συμμετοχή του στο μπουκέτο της Nova και για δύο χρόνια είχε διακοπεί η μετάδοση του σήματος του σταθμού από τη συνδρομητική πλατφόρμα. Μετά την είσοδο της United Media στη Nova ο Alpha επανήλθε στο μπουκέτο, πετυχαίνοντας μια συμφωνία πληρωμής με βάση το κριτήριο της κατάκτησης της πρώτης θέσης στη θεαματικότητα. Αυτό ήταν και το βασικό επιχείρημα της πλευράς Μαρινάκη για το Mega προς τη Nova αλλά και την Cosmote TV, μόνο που τώρα με την πρώτη συνδέεται ο Alpha.

Η πλευρά της Nova κατηγόρησε το Mega πως ζήτησε υπερτριπλάσιο οικονομικό αντάλλαγμα και προχώρησε στο κόψιμο του καναλιού από την πλατφόρμα, εν μέσω πολέμου ανακοινώσεων με τον σταθμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, διαμηνύοντας και προς τη διοίκηση του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ πως θα κάνει το ίδιο με τον ΑΝΤ1, αν δεν βρεθεί λύση έως τις 31 Ιουλίου. ΑΝΤ1 και Mega βρίσκονται σε διαπραγμάτευση και με την Cosmote TV για το αν θα παραμείνουν ή όχι στην πλατφόρμα.

Πηγή:typologies

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ