2023-08-08 23:31:53
Φωτογραφία για Η εξαιρετική ανακαίνιση ενός ιστορικού κτίσματος
Ο συνδυασμός της παραδοσιακής - κλασικής αρχιτεκτονικής παλιών σπιτιών, όταν αυτά ανακαινίζονται, με επιλογές που να είναι ταυτόχρονα λειτουργικές για τις σύγχρονες ανάγκες των ενοίκων τους είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Στο συγκεκριμένο σπίτι η μείξη αυτή έχει επιτευχθεί με υποδειγματικό τρόπο καθώς το κτίσμα του 1932, σχεδιασμένο από τον διάσημο μεσοπολεμικό αρχιτέκτονα Βασίλη Τσαγκρή ανακαινίστηκε πλήρως το 2023, με απόλυτο σεβασμό στον αρχικό σχεδιασμό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό κτίσμα στο συγκεκριμένο σημείο χρονολογείται από το 1800 όμως καταστράφηκε ολοσχερώς στον μεγάλο σεισμό της Κορίνθου το 1926. 

Οι αποχρώσεις της γης και της θάλασσας κυριαρχούν τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικά, με το έντονο πορτοκαλί - καφέ της τερακότας να δίνει στο κτίσμα μια ιδιαίτερα εβληματική όψη και να το καθιστά χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής.


Το σπίτι βρίσκεται στο ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό της Κορινθίας Μελίσσι, αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, που μπορούν να φιλοξενήσουν(*) έως δέκα άτομα. 

Ανάλογη της αρχιτεκτονικής και η εσωτερική διακόσμηση σε κλασικό - νεοκλασικό ύφος, με κομψούς συνδυασμούς που σε κανένα χώρο δεν δημιουργούν "βαριά" ατμόσφαιρα. 

Τα έπιπλα των κοινόχρηστων χώρων έχουν επίσης σχεδιαστεί από τον Β.Τζαγκρή ενώ η κληρονομιά του σπιτιού καθώς και της οικογένειας (ιδιοκτήτες του ακινήτου από το 1800) διατηρείται και αναδεικνύεται μέσα από διακοσμητικά στοιχεία, αναμνηστικά, οικογενειακά βιβλία και αρχεία. 

Εξίσου επιβλητικός με τον εσωτερικό και ο περιβάλλον εξωτερικός χώρος, αφού το κτίσμα περιβάλλεται από κτήμα 15.000 τμ κατάφυτα με ελιές, ευκάλυπτους και πεύκα και πολλούς χώρους όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει το μαγευτικό Μεσογειακό τοπίο. 

___________________________

(*) Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) που συμπεριλαμβάνονται στην στήλη "ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ" του site μας δεν αποτελούν διαφημιστική καταχώρηση. Επιλέγονται λόγω του ενδιαφέροντος που κατά την άποψή μας παρουσιάζουν ως χώροι λόγω ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών-διακοσμητικών τους χαρακτηριστικών και το SoulouposeTo δεν έχει κανενός είδους οικονομική ή άλλου είδους συναλλαγή - σχέση με τους ιδιοκτήτες τους. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
airbnb.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ