2023-08-17 09:16:47
Φωτογραφία για Το 'Αγιον Μανδήλιον
Το 'Αγιον Μανδήλιον που η Εκκλησία μας εορτάζει στις 16 Αυγούστου την έλευσή του από την Έδεσσα της Μεσοποταμίας στην Κωνσταντινούπολη, έχει την αποτύπωση, με θαυμαστό τρόπο, πάνω σε 

Η εικόνα του αγίου Μανδηλίου με την υπογραφή 

του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου 2001

ύφασμα, την Αγία Μορφή του Κυρίου που έγινε όταν Εκείνος ζούσε ακόμη επί της Γης, ύστερα από θερμή παράκληση του βασιλέως της Μεσοποταμίας Άβγαρου που έπασχε από ανίατη ασθένεια και επιθυμούσε να δει τον Ιησού. 

Στις αρχαίες πηγές υπάρχουν δύο παραδόσεις: Η μία είναι ότι το 'Αγιο Μανδήλιο το έφερε στον 'Αβγαρο ο γραμματέας του αφού αποτυπώθηκε με θαυμαστό τρόπο η Αγία μορφή του Χριστού και η δεύτερη παράδοση είναι ότι η Αγία Μορφή του Χριστού αποτυπώθηκε πάνω στο ύφασμα που είχε μουσκέψει από τον αιμάτινο ιδρώτα Του κατά την προσευχή Του στην αγωνία του της Γεθσημανής την Μεγάλη Πέμπτη και αυτό το Μανδήλιο έδωσε εκείνο το βράδυ ο Χριστός στους μαθητάς του για να το στείλουν στον 'Αβγαρο. 


Γι' αυτό ήταν και τόσο θαυματουργό και γιάτρεψε τον 'Αβγαρο Αυτό το αυθεντικό 'Αγιο Μανδήλιο βρίσκεται σήμερα στην Γένουα της Ιταλίας στο Καθολικό Μοναστήρι του Αγ. Βαρθολομαίου όπου φυλάσσεται με πολλή προσοχή από τον 14ο αι. μέχρι σήμερα. 

Το 'Αγιο Μανδήλιο βρίσκεται στην Γένουα ως δωρεά του Βυζαντινού Αυτοκράτορος Ιωάννου Ε' του Παλαιολόγου προς τον Γενουέζο στρατηγό Leonardo Montaldo ο οποίος είχε έλθει να πολεμήσει υπέρ του Βυζαντίου τους Τούρκους. 

Πηγή: FB Τιμόθεος Ηλιάκης
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ