2023-08-19 15:30:03
Φωτογραφία για Όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά του MEGA, «Το Ναυάγιο»



Η νέα μεγάλη παραγωγή του MEGA «Το ναυάγιο», της οποίας τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ο οποίος έχει γράψει και τον «Σασμό» που έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό που θα δούμε βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αναμένεται να μας καθηλώσει με πολλή αγωνία, σασπένς, κρυμμένα μυστικά και πολλή δράση.

Η ιστορία βασίζεται στο πολύνεκρο ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον» στη βραχονησίδα Φαλκονέρα, μεταξύ Κρήτης και Πειραιά που έγινε το 1966. Κεντρικές ηρωίδες είναι η Ειρήνη και η εγγονή της, η Άρτεμις.

Η Ειρήνη με τον σύζυγό της Απόστολο ξεκίνησαν με το πλοίο «Ηράκλειον» από τα Κύθηρα για τα Χανιά και από εκεί για την Αθήνα και στη συνέχεια για το Παρίσι ως μετανάστες.

Στο ναυάγιο, ωστόσο, που έγινε πάλεψαν για την ίδια τους τη ζωή…

Τα χρόνια πέρασαν και τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, η Άρτεμις ανακαλύπτει τυχαία μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής

. Καθώς διαβάζει για το ναυάγιο του «Ηράκλειον», αντικρίζει τη φωτογραφία μιας γυναίκας που της θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Χωρίς να το γνωρίζει, κρατάει στα χέρια της ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Έρωτες που γεννιούνται μέσα από τις στάχτες του Φοίνικα, ελπίδα μέσα από το πένθος, νέα ξεκινήματα που οδηγούν σε αναπάντεχες περιπέτειες, δικαστικές ίντριγκες και δημοσιογραφικές ανατροπές, δημιουργούν ένα μωσαϊκό ιστοριών και ανθρώπων, που τους ενώνει το αγιάτρευτο τραύμα του ναυαγίου από τη μία, αλλά και η απίστευτη θέληση για ζωή, έρωτα και δικαίωση από την άλλη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του MEGA:

«Η θάλασσα έχει τη δύναμη να ενώνει, αλλά και τη σκληρότητα να χωρίζει ανθρώπους για πάντα. Μία χώρα όπως η Ελλάδα, με τη θάλασσα και τα ταξίδια με πλοίο να είναι γραμμένα στο DNA της από την αρχαιότητα ως σήμερα, έχει δυστυχώς βιώσει πολλές ναυτικές τραγωδίες, με πολυάριθμα θύματα.

Άνθρωποι που ξεκινούσαν ανυποψίαστοι ένα ταξίδι το οποίο έμελλε να μην καταλήξει ποτέ σε λιμάνι. Η σχέση μας με τη θάλασσα είναι οργανική και κάθε ναυάγιο, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έχει πάντα τη δύναμη να μας συγκλονίζει. Μία από αυτές τις υδάτινες τραγωδίες που στιγμάτισαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου 1966 και είναι μέχρι σήμερα γνωστή ως “Το ναυάγιο στη Φαλκονέρα”».

«Το Ναυάγιο» έρχεται το Φθινόπωρο στο MEGA με ανθρώπινες ιστορίες, σκληρές, τρυφερές, απρόβλεπτες αλλά και πικρές που οδηγούν τους πρωταγωνιστές στην κάθαρση και στο φως.

Πρωταγωνιστούν:

Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Χαλβατζάρας, Πολύδωρος Βογιατζής, Φώτης Πετρίδης, Φοίβος Παπακώστας, Χρύσα Ρώμα, Θεανώ Κλάδη, Ζαχαρένια Πίνη, Στέλιος Δημόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Προκοπίου, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Εύη Παπαδάκη, Ανδρέας Βατζώλης, Στέλιος Βάσιλας κ.α.

Στον ρόλο της Λαμπρινής η Γιώτα Φέστα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Χαριτίδης, ενώ το σενάριο ο Γιώργος Κόκουβας και σύμβουλοι σεναρίου οι Σπηλιόπουλος Χ.Β. – Μαίρη Ζαφειροπούλου.



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ