2023-08-21 20:41:37
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Ευπρεπισμός στον Μύτικα.
Γέμισε και φέτος ο Μύτικας όπως κάθε καλοκαιρινή σεζόν, από αυτοκίνητα παρκαρισμένα, σε κάθε σημείο των δρόμων και από τις δύο πλευρές. Απίστευτη ταλαιπωρία για πάρκινγκ και μετακίνηση.

Γιατί όμως και πάλι ο Μύτικας έχει την ίδια εικόνα, παρά το δωρεάν πάρκινγκ που παραχώρησε για αυτοκίνητα και τρέιλερ (όχι τροχόσπιτα).

Γιατί με την ανοχή, ή δεν ξέρω τι άλλο, των τοπικών εκλεγμένων παραγόντων της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, από πάρκινγκ για αυτοκίνητα και τρέιλερ έχει μετατραπεί σε δωρεάν κατά κανόνα κάμπινγκ για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

Το γνωρίζατε συντοπίτες ότι αν κάποιος ανατρέξει στο Google για πάρκινγκ στον Μύτικα, αντ' αυτού θα δει τις καλύτερες κριτικές για δωρεάν κάμπινγκ;

Σας περιγράφω μία της Laika Ecovip.

Εξαιρετικό, δωρεάν πάρκινγκ, πολλοί κατασκηνωτές παρόντες, επιφάνεια με γρασίδι, δύο βήματα από την αμμώδη και βοτσαλωτή παραλία, υπάρχει δωρεάν ντους κοντά στο λιμάνι, καταλληλότητα για σκύλους, περιοχή πικνικ.


Αξιολόγηση 5 αστέρια.

Πράγματι, είναι ιδανικό σημείο για πάρκινγκ και κάμπινγκ για τούς τσαμπατζήδες Campers!!

Σε ανάρτηση του ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS το 2021, με αναφορά για το δωρεάν πάρκινγκ, ο κος Πουρνάρας Γεώργιος, ειδικός σύμβουλος τότε του Δήμου, είχε προτείνει χωρίς κανένα κόστος με μηχανήματα του Δήμου να διαμορφωθεί για πάρκινγκ ο τεράστιος υπερδιπλάσιος χώρος του υπάρχοντος πάρκινγκ, δίπλα στο κέντρο υγείας, αφού καθαριστεί, γιατί έχει μετατραπεί σε χώρο από μπάζα, άκοφτα ψηλά χόρτα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, βάρκες κ.λ.π. μια εικόνα ντροπής εντός του οικισμού!

“Μάλλιασε η γλώσσα του” όπως λέει, αλλά η συμβολή του στον Δήμο ήταν τυπική μιας και τίποτα από αυτά που εισηγήθηκε δεν εισακούστηκαν.

Το παραπάνω σημείο θα έλυνε όλα τα προβλήματα για πάρκινγκ μιας και είναι πιο κοντά στο κέντρο του χωριού και πιο μακριά απ' την παραλία και θα αποθάρρυνε τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα για δωρεάν κάμπινγκ, ενώ το πάρκινγκ που χρησιμοποιείται σήμερα να αποδοθεί στους επισκέπτες σαν χώρος αναψυχής και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΕ;

Αλήθεια, γιατί ο χώρος δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Μύτικα, που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης για πάρκινγκ δεν αξιοποιείται;

Τέλος, η εικόνα αυτή είναι ίδια σε όλη την παραλιακή ζώνη.

Σκορπισμένα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, δωρεάν κάμπινγκ και εκεί.

Έχει μετατραπεί ο Μύτικας σε αποθήκη της Δυτικής Ελλάδας των τσαμπατζήδων αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.

Όταν σε άλλες περιοχές τους διώχνουν, εμείς με την ανοχή της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, τους μαζεύουμε.

Αλήθεια όλοι αυτοί οι τσαμπατζηδες που αδειάζουν τις χημικές τουαλέτες; Έχει κάποιος ευθύνη για αυτό το χάλι;

Αυτή την τουριστική ανάπτυξη θέλετε;

Το παραπάνω κείμενο, που παραθέτουμε αυτούσιο, παρέδωσαν κάτοικοι του Μύτικα στα γραφεία και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρη Κομπλίτση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται πάντα κοντά στο λαό του Ξηρομέρου και αναδεικνύει τα προβλήματα, στέκεται αρωγός και διεκδικεί. Τα δήθεν έργα που παραδίδονται προεκλογικά προς αναζήτηση ψήφων, χωρίς καμία σοβαρή πρόβλεψη και σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων και όχι τη δημιουργία νέων, είναι η πιο παλιά πρακτική από το δήθεν νέο.

Διεκδικούμε και απαιτούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος προς όφελος των κατοίκων του Μύτικα.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ