2023-08-30 13:01:20
Φωτογραφία για Aναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Σκίνακα
Η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Σκίνακα, ώστε να λειτουργήσει ως σταθμός ασφαλούς κρυπτογραφημένης τηλεπικοινωνίας εδάφους-διαστήματος με τη χρήση λέιζερ έχει ξεκινήσει.

https://connectivity.esa.int/projects/22skinup

Έτσι το Αστεροσκοπείο Σκίνακα, η κοινή ερευνητική υποδομή του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, η οποία έγινε δυνατή το 1986 χάρη στη δωρεά από το Δήμο Ανωγείων έκτασης 15 στρεμμάτων στη μοναδική αυτή κορυφή του Ψηλορείτη, θα αποκτήσει έναν νέο ρόλο, πέραν της εκπαίδευσης και έρευνας αιχμής.

Μέσω της χρηματοδότησης ενός συνδυασμού αναπτυξιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) - πρόγραμμα "SkinUp" - καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Πολιτείας - πρόγραμμα "HellasQCI"- ένας νέος ορίζοντας δυνατοτήτων σε θέματα υπηρεσιών και επιχειρησιακής λειτουργίας της ανοίγει διάπλατα.

Δυνατότητες που δε στηρίζονται μόνο στις εξαιρετικά ευνοϊκές καιρικές συνθήκες της Κρήτης, την ποιότητα των υποδομών πρόσβασης και λειτουργίας του αστεροσκοπείου τις οποίες στρατηγικά υποστηρίζει διαχρονικά η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ανωγείων. Στηρίζονται επίσης και γίνονται πραγματικότητα κάθε ημέρα χάρη σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται τόσο στο ακαδημαϊκό οικοσύστημα όσο και στις υπηρεσίες της Κρήτης, που έχουν όραμα και διάθεση για προσφορά στην ανάπτυξη του νησιού και της χώρας μας ώστε η επόμενες γενιές να έχουν ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής και προοπτικές.
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η γεφυρούλα του νερού
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η γεφυρούλα του νερού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ