2023-08-30 14:46:50
Φωτογραφία για Πάνος Παπαδόπουλος : 1 ο «Authletic Big Blue» – Αφετηρία προορισμού του    Μύτικα για ελεύθερη κατάδυση!



Τις ημέρες αυτές διοργανώνεται στο Μύτικα και στην Πάλαιρο το 1ο Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης, το οποίο λήγει το Σάββατο 2-9-2023 με τη σχετική τελετή (προβλήτα απέναντι από την εκκλησία Αγίου Νικολάου) και ώρα 20:00. Σαράντα (40) αθλητές με περισσότερα από 250 άτομα, τα επιτελεία και τους οικείους τους διαμένουν στο Μύτικα και έχουν μείνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟΙ από τον υδάτινο πλούτο και τα νερά της περιοχής. Με την τελετή έναρξης στην Πάλαιρο (26/8) βραβεύτηκε ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος Καρέλος που κατάγεται από την Κατούνα. Το συνολικό οικονομικό όφελος στην περιοχή εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 100.000 ευρώ.

Η διοργάνωση έχει την αδειοδότηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΕΟΥΔΑ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS και όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για τέτοιους αγώνες!

Δύτες ασφαλείας από Ελλάδα, Μεξικό, Πολωνία και Ιταλία και αθλητές από Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Γαλλία συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σκηνικό. Οι δήμοι Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, στηρίζουν οικονομικά το όλο εγχείρημα.

Επειδή πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος και την τεράστια προβολή που θα αποκτήσει ο τόπος μας και η περιοχή μας, θέλω να επισημάνω ότι η φετινή διοργάνωση – αν όλα πάνε καλά – μπορεί να χαρακτηρισθεί ως πρόβα generale στη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που τα 5 τελευταία χρόνια διεξάγεται στην Τουρκία! Ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ομάρ Ασούντζι κλείνει την καριέρα στον Μύτικα, πράγμα το οποίο δίνει μεγαλύτερη αίγλη στην αναγνωρισιμότητα της διοργάνωσης.

Ας δώσουμε λοιπόν όλοι τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε του χρόνου το επίπεδο της διοργάνωσης να είναι πρότυπο και αξιοζήλευτο. Ας δείξουμε με τη συμμετοχή μας και τον εθελοντισμό μας στην τελετή λήξης (2/9), ότι ο Μύτικας θα είναι πάντα φιλόξενος και έτοιμος να αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες!

Τέλος, οφείλω δημόσια να αποδώσω τα εύσημα στη συμπατριώτισσά μας δημοσιογράφο Βιβή Δρακά και το σύζυγό της Γιώργο Χατζηγεωργίου – καρδιολόγο και σημαίνον στέλεχος του Ωνάσειου Καρδιολογικού Κέντρου – που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε διοργάνωση!

Πάνος Παπαδόπουλος

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ