2023-09-06 06:59:11
Φωτογραφία για Κακοκαιρία Daniel: Εικόνες χάους και καταστροφής – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες, live η εξέλιξή της
Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel. Τεράστιες καταστροφές σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο, με έναν κτηνοτρόφο να χάνει τη ζωή του στον Βόλο και έναν να αγνοείται. Απο το βράδυ της Τρίτης το σφοδρό κύμα θα χτυπήσει τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, ενώ απο την Τετάρτη (6/9) την ανατολική Πελοπόννησο, την Αργολίδα και τη Δυτική Κρήτη. Για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες οι βροχές θα συνεχιστούν στις ήδη πληγείσες περιοχές.. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών ένας άνθρωπος αγνοείται αλλά υπάρχουν πληροφορίες για παραπάνω αγνοούμενους από τις φονικές πλημμύρες ενώ νεκρός βρέθηκε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου.

Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το συγκεκριμένο σημείο του ιδρύματος. Από το εν λόγω γηροκομείο, 20 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική της πόλης, 10 άτομα διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ 64 σε ασφαλή πτέρυγα του γηροκομείου.


Εκκενώθηκε ακόμη το Κέντρο Υγείας Αγαλαστής, όπως αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου. Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου, Βαγγέλης Μητρούσιας, Μάκης Νασιάδης

Προβλήματα στην Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας – Διακοπές ρεύματος και νερού

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν προβλήματα και στην Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όλο το εύρος της Μαγνησίας με προβλήματα να εντοπίζονται και στις επικοινωνίες.

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» αφήνει πίσω του έως τώρα ένα νεκρό, τρεις αγνοούμενους και απίστευτες εικόνες, κυρίως στην Μαγνησία, όπου ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping λόγω των ακραίων φαινομένων.Κακοκαιρία Daniel: «Εξαφανίστηκαν» δρόμοι στον Αγιόκαμπο Λάρισας – Μήνυμα 112 στη Βόρεια Εύβοια

Βρέθηκε το ζευγάρι Αυστριακών που αγνοούταν στο Πήλιο

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Daniel

Απο το βράδυ το σφοδρό κύμα θα χτυπήσει τη Μεσσηνία και τη Λακωνία ενώ απο την Τετάρτη την ανατολική Πελοπόννησο, την Αργολίδα και τη Δυτική Κρήτη.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Συνοπτικά, η κακοκαιρία θα κινηθεί (ή θα παραμείνει):Θεσσαλία

Σποράδες

Πιερία

Β. Εύβοια

Φθιώτιδα

Αργολίδα

Κρήτη

Η ουσιαστική αποκλιμάκωση των ακραίων καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Θεομηνία στο Βόλο: Πλυμμήρες και τεράστιες καταστροφές σε δρόμους, σπίτια, αυτοκίνητα, υποδομές και καλλιέργειες

Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στην περιοχή του Ανω Βόλου, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Όπως έγινε γνωστό στις προσπάθειες για τη διαχείριση των καταστροφών της κακοκαιρίας Daniel στο Βόλο συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν διαθέσει 3 φορτωτές στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το προσωπικό προκειμένου να συνδράμει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αγνοείται 34χρονος στην Αγ. Αικατερίνη Βόλου

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Ενδεικτικά, 516 mm βροχής καταγράφηκαν στη Ζαγορά ενώ με ιδιαίτερη ένταση αναμένεται να συνεχιστεί η βροχόπτωση που από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χαρακτηρίζεται ως ακραία. Χαρακτηρισμό που υιοθέτησαν ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας και ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού, Σάκης Αρναούτογλου.

Η κατάσταση στους δρόμους του Βόλου είναι τραγική αφού τόνοι λάσπης και νερού συγκεντρώθηκαν στις κεντρικές λεωφόρους

.

Πυροσβεστική: 690 κλήσεις από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από τις 7 το πρωί της Τρίτης μέχρι και τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας έλαβε 690 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 670 κλήσεις, εκ των οποίων:

στη Μαγνησία, 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα

στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και

στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις, εκ των οποίων:

στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων

στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και

στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Η πυροσβεστική καλεί τους κατοίκους που έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια τους να ανέβουν σε ψηλότερους ορόφους.

Ρεκόρ βροχόπτωσης στη Ζαγορά

Μέσα σε 10 ώρες έπεσαν 528 τόνοι νερού ανά στρέμμα στη Ζαγορά Πηλίου, από την ώρα που ξεκίνησε η κακοκαιρία μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, ποσό που στην Αθήνα πέφτει σε 2 χρόνια.

Εικόνες αποκάλυψης στο Πήλιο

«Πνίγηκε» ο Άγιος Ιωάννης και δεκάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αμάξια τους. Παράλληλα, δραματικές είναι οι εκκλήσεις και των παραθεριστών για βοήθεια ενώ συγκλονίζουν τα βίντεο που δείχνουν τη θάλασσα να «καταπίνει» αυτοκίνηταΣτην Τσαγκαράδα και την Μακρινίτσα τόνοι νερού και λάσπης καταπλάκωσαν οχήματα προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Ώρες αγωνίας και στην περιοχή του Πλατανιά, όπου οι κάτοικοι ανέβηκαν και παρέμειναν στα μπαλκόνια τους για να σωθούν από τα ορμητικά νερά.

Χωρίς ρεύμα και νερό είναι πολλά χωριά της Μαγνησίας.

Δραματικές στιγμές στη Σκιάθο

Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπηκε προσωρινά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία στην περιοχή της Σκιάθου.

Συνίσταται σε όλους όσοι βρίσκονται σε Πήλιο και Σκιάθο να μη βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, λόγω της καταρρακτώδους βροχής και των χιλιάδων κεραυνών που πέφτουν στις περιοχές αυτές
ertnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ