2023-11-30 23:42:31
Φωτογραφία για Τρίκαλα: Βρέθηκε νεκρός, σε αποθήκη του Εθνικού Σταδίου ο 89χρονος
Νεκρός βρέθηκε ο 89χρονος που αναζητούνταν στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Καρατάσης, 89 ετών, εξαφανίστηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, την 28/11/23.

Ο ηλικιωμένος αναχώρησε από την οικία του στις 28/11/2023 και ώρα 11.00 π.μ. για την καθημερινή του βόλτα στα τοπικά ΚΑΠΗ, όπου κάθισε για έναν καφέ με τους φίλους του και μετά έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Έκτοτε, δεν είχε δώσει σημεία ζωής, ενώ το κινητό του τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 29/11/2023 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, την 30/11/2023, έλαβε κλήση για την ανεύρεση της σωρού του 89χρονου… Ο αναζητούμενος εντοπίστηκε, δυστυχώς, νεκρός το πρωί της ίδιας ημέρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, σε δωμάτιο αποθηκευτικού χώρου, στο Εθνικό στάδιο Τρικάλων. Διεξάγεται προανάκριση από το Α.Τ. Τρικάλων και διενεργείται νεκροψία για την διαπίστωση των αιτιών θανάτου.


Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου

Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ