2023-12-10 00:09:21
Φωτογραφία για DIY Διακοσμητικά στεφάνια με καρπούς και φυσικά στοιχεία
Τα στεφάνια ανήκουν στα πιο καλαίσθητα αντικείμενα για χειμερινές κυρίως διακοσμήσεις και ειδικά αν πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές δημιουργημένες από φυσικά στοιχεία προσδίδουν ιδιαίτερη αισθητική σε όποιο χώρο και αν τοποθετηθούν.  

Χειμερινοί καρποί όπως κάστανα, καρύδια, βελανίδια και φυσικά στοιχεία πχ κουνουνάρια, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά, είναι κάποια από τα υλικά με τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν πολύ καλαίσθητα διακοσμητικά στεφάνια, κατάλληλα τόσο για επιτοίχιες όσο και επιτραπέζιες διακοσμήσεις.

Οι γήινες αποχρώσεις, οι υφές των συγκεκριμένων υλικών και το γεγονός ότι πρόκειται για εξ΄ολοκλήρου φυσικά στοιχεία κάνουν τον συγκεκριμένο τύπο διακοσμητικών στεφανιών από τα πλέον καλαίσθητα. 



Η διαδικασία δημιουργίας τους αν και περισσότερο χρονοβόρα σε σχέση με τον γενικό τρόπο κατασκευής ενός στεφανιού μπορεί να θεωρηθεί ευκολότερη, αφού όλα τα στοιχεία που τα αποτελούν δεν δένονται αλλά στερώνονται με κόλλα-πιστόλι σιλικόνης πάνω στον σκελετό, σε μερικώς επικαλυπτόμενες σειρές, ανάλογα με τον όγκο που θέλουμε να δώσουμε στην τελική κατασκευή. 


Ο πιο απλός τύπος σκελετού για ένα τέτοιο στεφάνι είναι ένας κύκλος από διπλό χοντρό χαρτόνι κομμένος στο κατάλληλο μέγεθος. 

Μικρές κόκκινες λεπτομέρειες προσθέτουν σε ένα τέτοιο στεφάνι περισσότερο χρώμα και το κάνουν κατάλληλο και για χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις. 

Ένα από τα πιο κατάλληλα και καλαίσθητα φυσικά στοιχεία για την συγκεκριμένη χρήση είναι τα κυνόροδα, οι κόκκινοι καρποί αγριοτριανταφυλλιάς.  



Τα κάθε μεγέθους και σχήματος κουκουνάρια είναι το κατ΄εξοχήν ταιριαστό φυσικό στοιχείο που μπορεί να πλαισιώσει ένα στεφάνι από φυσικούς καρπούς, δίνοντας του ταυτόχρονα με εύκολο τρόπο περισσότερο όγκο. 

Φέτες αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδα και αστεροειδής γλυκάνισος είναι επίσης πολύ ταιριαστά στοιχεία για ένα στεφάνι αυτής της μορφής. 

Κάθε τύπου αποξηραμένος καρπός, ακόμη και όχι χειμερινός, μπορεί να αξιοποιηθεί σαν στοιχείο σε ένα τέτοιο στεφάνι όπως για παράδειγμα όλα τα τμήματα του ...καλαμποκιού, αλλά και υλικά όπως μικρά κομμάτια ξύλου, φυσικός φελλός κλπ  

Ασφαλώς μπορούν να προστεθούν και πράσινα φυσικά στοιχεία, ευλύγιστα κλαδιά αναρριχώμενων κλπ. 

Ένας πρακτικός τρόπος για να προσθέσετε σε ένα διακοσμητικό στεφάνι από καρπούς φυσικό πράσινο είναι τα κλαδιά του κισσού που μπορούν απλώς να "πλεχθούν" γύρω από το στεφάνι και να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν εύκολα όταν ξεραθούν. 

Τα βελανίδια είναι ένας είδος καρπού από τον οποίο μπορούν να κατασκευαστούν πολύ ιδιαίτερης όψης διακοσμητικά στεφάνια ακόμη και χωρίς την χρήση κανενός άλλου υλικού πέραν της ...υπομονής, αφού ασφαλώς για να αποκτήσει ένα τέτοιο στεφάνι αρκετό όγκο χρειάζεται να κολληθούν σε διαδοχικές σειρές ...εκατοντάδες βελανίδια :)

Όπως κάθε είδους διακοσμητικό στεφάνι και τα συγκεκριμένο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για επιτραπέζιες διακοσμήσεις, σαν πολύ ιδιαίτερα κηροπήγια κλπ 

Αποξηραμένα φύλλα μεγάλου μεγέθους από δέντρα, κολλημένα επιλεκτικά ανά σημεία, είναι επίσης ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο στοιχείο για να εμπλουτιστεί η σύνθεση ενός στεφανιού από φυσικούς καρπούς.  

Σε στεφάνια δημιουργημένα από πολλά διαφορετικά στοιχεία αυτά θα πρέπει να είναι ισομερώς κατανεμημένα και κολλημένα μεταξύ τους έτσι που τελικώς το στεφάνι να αποκτά τον επιθυμητό όγκο διατηρώντας και μια οπτική συμμετρία, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. 

Για να κάνετε εντονότερη την φυσική απόχρωση των στοιχείων ενός τέτοιου στεφανιού, μετά την ολοκλήρωσή του, περάστε μία-δύο στρώσεις διαφανές προστατευτικό βερνίνι εμποτισμού για ξύλινες επιφάνειες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ