2023-12-29 20:00:10
Φωτογραφία για Στην τελική ευθεία για την αλλαγή με τους αιρετούς στο Δήμο Ξηρομέρου. Ο Απόστολος Πανταζής μιλά στο ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS.



       Ορκίστηκαν μετά από πρόσκληση στο γραφείο του Δημάρχου Ξηρομέρου, τα εκλεγμένα μέλη Δημοτικού Συμβουλίου, Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, τα οποία δεν έδωσαν όρκο την 15 Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2023, οι Πανταζής Απόστολος, Λιβάνης Θεόδωρος, Κεραμίδας Γεώργιος, Στρούμπης Ιωάννης, Πετρονικολός Παναγιώτης, Παπαστάμου Αιμιλία, Ζαρέντης Νικόλαος, και Χολέβας Δημήτριος έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο, με το πρακτικό ορκωμοσίας, να υπογράφεται από τον Δήμαρχο και τον κάθε ορκισθέντα αιρετό ώστε να αποσταλεί στον Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 

Στην ορκωμοσία δεν ήταν ο Αλέκος Σάββας που έχει δηλώσει ότι παραιτείται από τη θέση τόσο του Αρχηγού του δημοτικού συνδυασμού "ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ", όσο και από δημοτικός σύμβουλος.



Τα νέα πρόσωπα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μέχρι και σήμερα ελάχιστες ως ανύπαρκτες είναι οι πληροφορίες, για τα πρόσωπα της επόμενης ημέρας, τόσο για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους, όσο και για την δημοτική επιτροπή. Οι πληροφορίες του ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS είναι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στη δημοτική αρχή είναι πολλοί, με τους παλαιότερους να θέλουν να κρατήσουν τα πρωτεία έναντι των νεοεκλεγμένων. Σε παλαιότερο άρθρο μας (δείτε εδώ) γράψαμε για τα ονόματα που οι πληροφορίες μας λένε ότι θα αναλάβουν τις θέσεις των Αντιδημάρχων. Να προσθέσουμε και το όνομα του Χρόνη Ιωάννη που όπως φαίνεται κερδίζει έδαφος.

Στις 2 Ιανουαρίου οι δημαιρεσίες

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2023 θα γίνουν οι δημαιρεσίες, με την εκλογή του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση έχει εκδοθεί και ορίζει, όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα Αστακού την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 07:00 μ.μ., σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί Δια Ζώσης, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64 και 74 του Ν. 3852/2010 (Α΄ 87).



Ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Απόστολος Πανταζής μίλησε με το ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS μετά από την ορκωμοσία του.

 Ο Αστακιώτη επιχειρηματίας κ. Πανταζής, έδωσε τον προβλεπόμενο όρκο για την εκλογή του, στη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ξηρομέρου.

Στην ορκωμοσία που έγινε σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, το ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS ήταν εκεί και αποτύπωσε τη στιγμή της «πολιτικής επιστροφής του κ. Πανταζή». Μιλώντας σε εμάς ο κ. Πανταζής μας δήλωσε ότι μετά από την εκλογή του, θα ξεκινήσει την θητεία του, με κύριο αντικείμενο την διασφάλιση, της διαφάνειας, του ήθους και της ακεραιότητας, πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των δημοτών του Δήμου Ξηρομέρου. Όπως μας επισήμανε η αποκλειστική δουλειά των εκλεγμένων, εντεταλμένων προσώπων τους οποίους οι δημότες επέλεξαν, δεν είναι να κατέχουν ένα αξίωμα για μία ολόκληρη ζωή, αλλά η εκλογή τους να αποβαίνει επ' ωφέλεια της κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πανταζής εξελέγη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, κερδίζοντας με άνεση την πρωτιά, στο συνδυασμό του παραιτηθέντος κ. Σάββα, κατά την εκλογική διαδικασία.

Η ορκωμοσία του κ. Πανταζή Απόστολου, δεν είναι μόνο μία προϋπόθεση που η νομοθεσία ορίζει, αλλά αποτελεί ένα συμβολικό και παράλληλα, ενθαρρυντικό ξεκίνημα, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής του Ξηρομέρου.

Ως ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS να ευχηθούμε καλή αρχή στον κ. Πανταζή, θεωρούμε ότι έγινε ένα πρώτο βήμα και περιμένουμε την συμμετοχή του στις προκλήσεις της περιοχής, που πραγματικά είναι πολλές, όπως επίσης και τη φωνή του στον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής, που πλέον μετά το αποτέλεσμα των εκλογών παίζει μπάλα μόνη της.



ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Astronomy Picture of the Day της NASA
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Astronomy Picture of the Day της NASA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ