2024-01-02 15:42:37
Φωτογραφία για Το μέγεθος της αγοράς φαρμάκων για την αντιμετώπιση του πόνου θα ξεπεράσει τα 115,50 δισ. δολάρια έως το 2032
Η αγορά φαρμάκων για την αντιμετώπιση του πόνου καθοδηγείται από τον αυξανόμενο επιπολασμό των χρόνιων ασθενειών, την εντονότερη έρευνα και τις περισσότερες εγκρίσεις προϊόντων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σημαντική αύξηση αναμένεται να καταγράψει τα επόμενα χρόνια το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκων για την αντιμετώπιση του πόνου, ξεπερνώντας τα 115,50 δισ. δολ. μέχρι το 2032 σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4% μεταξύ 2023 και 2032.

Η αγορά φαρμάκων για την αντιμετώπιση του πόνου καθοδηγείται από τον αυξανόμενο επιπολασμό των χρόνιων ασθενειών, την εντονότερη έρευνα και τις περισσότερες εγκρίσεις προϊόντων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα φάρμακα διαχείρισης πόνου διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ανακούφιση και τον έλεγχό του, που αποτελεί μια πολύπλοκη αισθητηριακή και συναισθηματική εμπειρία που μπορεί να προκύψει από διάφορες ιατρικές καταστάσεις, τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις.


Επιχειρηματικά, το πεδίο συνεχίζει να εξελίσσεται με συνεχή έρευνα και εστίαση στην παροχή αποτελεσματικών, εξατομικευμένων και ολιστικών προσεγγίσεων για την ανακούφιση από τον πόνο.

Για παράδειγμα, τον Σεπτέμβριο του 2022, δημιουργήθηκε μια στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Compass Group Equity Partners, μιας εταιρείας private equity με έδρα το Σεντ Λούις, και της Mays & Schnapp Neurospine and Pain ("Mays & Schnapp"), μιας επεμβατικής θεραπείας πόνου με τοποθεσίες στο Μέμφις που περιθάλπει ασθενείς από το Τενεσί και τον Μισισιπή.

Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, τα άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν νέα περιστατικά χρόνιου πόνου με υψηλότερο ποσοστό από ό,τι για πολλές άλλες διαδεδομένες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η κατάθλιψη και η υπέρταση. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ατόμων με χρόνιο πόνο εξακολουθούν να τον βιώνουν ένα χρόνο αργότερα. Αυτά τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύονται στο JAMA Network Open, είναι το αποτέλεσμα μιας νέας εξέτασης των δεδομένων της Εθνικής Έρευνας Συνεντεύξεων Υγείας (NHIS) από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον του Σιάτλ, του Εθνικού Κέντρου Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας (NCCIH) στο NIH και του Παιδικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Σιάτλ.

Με 52,4 νέες περιπτώσεις χρόνιου πόνου για κάθε 1.000 άτομα ετησίως, η επίπτωση ήταν υψηλή. Συγκριτικά, άλλες επικρατούσες χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης (7,1 περιπτώσεις/1.000 έτος), η κατάθλιψη (15,9 περιπτώσεις/1.000 ετησίως) και η υπέρταση (45,3 περιπτώσεις/1.000 ετησίως) έρχονται σε αντίθεση με αυτό.

Βασικές πληροφορίες:

Το τμήμα των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων αναμένεται να κυριαρχήσει στην αγορά κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Το τμήμα του αρθριτικού πόνου αναμένεται να αυξηθεί με τον ταχύτερο ρυθμό κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Το τμήμα των διαδικτυακών φαρμακείων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Έσοδα από την παγκόσμια αγορά φαρμάκων διαχείρισης πόνου, ανά κατηγορία φαρμάκων (εκατομμύρια USD)

Ανά κατηγορία φαρμάκων-2025

ΜΣΑΦ: 24.868,9Οπιοειδή: 29.804,0Αναισθητικά: 4.583,7Αντικαταθλιπτικά: 10.140,9Αντισπασμωδικά: 11.070,8'Aλλα: 6.718,4

Τα ΜΣΑΦ χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση διαφόρων τύπων πόνου, συμπεριλαμβανομένου του οξέος πόνου (όπως ο μετεγχειρητικός πόνος), των χρόνιων φλεγμονωδών καταστάσεων (όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα) και του ήπιου έως μέτριου πόνου που σχετίζεται με καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Επιπλέον, η αυξανόμενη πρόοδος στην τεχνολογία ωθεί επίσης την ανάπτυξη της αγοράς. Για παράδειγμα, τον Μάιο του 2023, τα ΜΣΑΦ χρησιμοποιούνται συνήθως ως η πρώτη γραμμή θεραπείας για ρευματολογικές ασθένειες όπως η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα για την ανακούφιση του πόνου. Ερευνητές στο UConn Pharmacy βρήκαν μια τεχνική για να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της θεραπείας και να τη φέρουν στην αγορά. Τα ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα), χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία της φλεγμονής, τη μείωση του πυρετού και την ανακούφιση του πόνου. Με πάνω από 30 δισεκατομμύρια δόσεις που καταναλώνονται ετησίως, αυτά είναι μερικά από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα στον κόσμο για τη θεραπεία του γενικού πόνου.

Το τμήμα του αρθριτικού πόνου αναμένεται να αυξηθεί με τον ταχύτερο ρυθμό κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η ανάπτυξη του τμήματος αποδίδεται στον αυξανόμενο επιπολασμό της αρθρίτιδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το CDC, μεταξύ 2019 και 2021, περίπου 53,2 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ, ή 1 στα 5 άτομα, έλαβαν διάγνωση αρθρίτιδας από γιατρό.

Τα διαδικτυακά φαρμακεία παρέχουν έναν βολικό τρόπο για τα άτομα να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα αντιμετώπισης του πόνου χωρίς την ανάγκη επίσκεψης σε φυσικό φαρμακείο. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για ασθενείς με καταστάσεις χρόνιου πόνου που μπορεί να έχουν κινητικά προβλήματα ή δυσκολία πρόσβασης σε παραδοσιακά φαρμακεία. Επιπλέον, τα διαδικτυακά φαρμακεία προσφέρουν συνήθως ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων φαρμάκων για την αντιμετώπιση του πόνου. Αυτό επιτρέπει στους καταναλωτές να συγκρίνουν μάρκες, σκευάσματα και τιμές πριν προβούν σε αγορά.

Πηγή : iatronet 
pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ