2024-01-13 08:45:48
Φωτογραφία για Πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη της ασφαλούς συνδεσιμότητας σε ολόκληρη την ΕΕ στο πλαίσιο του ψηφιακού προγράμματος CE



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπογράψει συμφωνίες επιχορήγησης με 37 έργα που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της δεύτερης δέσμης προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για το ψηφιακό σκέλος του μηχανισμού Connecting Europe Facility (CEF Digital) . Ο συνολικός προϋπολογισμός 252 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί σε έργα για την ανάπτυξη υποδομής 5G για τις τοπικές κοινότητες και κατά μήκος των μεγάλων ευρωπαϊκών διαδρόμων μεταφορών, καθώς και για την ανάπτυξη υποθαλάσσιων καλωδίων, βελτιώνοντας την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των δικτύων κορμού εντός και προς την ΕΕ.

eureporter.co

Μεταξύ των υποστηριζόμενων έργων, η ΕΕ θα συγχρηματοδοτήσει την ανάπτυξη θαλάσσιων καλωδίων για την παροχή μεγαλύτερης διασύνδεσης μεταξύ της Ιρλανδίας και της ηπειρωτικής χώρας της ΕΕ , καθώς και μεταξύ της ΕΕ και των εξόχως απόκεντρων περιοχών της στον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι επιχορηγήσεις θα υποστηρίξουν επίσης μια άμεση διααρκτική σύνδεση μεταξύ της ΕΕ και της Άπω Ανατολής, θα παρέχουν υποδομή συνδεσιμότητας υψηλής χωρητικότητας σε ψηφιακά υποεξυπηρετούμενα ελληνικά νησιά στη Μεσόγειο και θα ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα με την Αφρική
. Μεταξύ των χρηματοδοτούμενων έργων, η ΕΕ θα υποστηρίξει επίσης μελλοντικές υποδομές 5G κατά μήκος διασυνοριακών αυτοκινητοδρόμων, δρόμων, σιδηροδρόμων και εσωτερικών πλωτών οδών. Τα έργα διαδρόμου 5G θα ανοίξουν το δρόμο για τη Συνδεδεμένη και Αυτοματοποιημένη Κινητικότητα (CAM) και τις σχετικές υπηρεσίες ασφάλειας και μη, διασφαλίζοντας τη διασυνοριακή συνέχεια των υπηρεσιών.

Τέλος, οι επιχορηγήσεις υποστηρίζουν την υιοθέτηση υποδομής δικτύου 5G σε τοπικές έξυπνες κοινότητες σε όλη την ΕΕ, όπως πανεπιστήμια, νοσοκομεία και άλλα αστικά κτίρια, για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Η τρίτη σειρά προσκλήσεων υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του CEF Digital είναι επί του παρόντος ανοικτή για υποβολή έως τις 20 Φεβρουαρίου 2024 .

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ