2024-01-14 07:48:30
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι 8 νέες διαδρομές τρένων που ξεκινούν στην Ευρώπη το 2024
Τα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη αυξάνονται σε δημοτικότητα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε πραγματικά τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες ταξιδεύετε, είναι προσιτός και είναι επίσης φιλικός προς το περιβάλλον.

Το ταξίδι με το τρένο είναι σαν ένας πιο οικείος τρόπος να ταξιδέψετε και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συναντήσετε ντόπιους και να ζήσετε το μοναδικό τοπίο κάθε προορισμού.

traveloffpath.com

Βρυξέλλες προς Πράγα

Η European Sleeper εκτελεί ήδη μια συναρπαστική διαδρομή τρένου που συνδέει τις Βρυξέλλες με το Άμστερνταμ και το Βερολίνο. Αλλά από τις 25 Μαρτίου αυτή η νυχτερινή διαδρομή τρένου θα επεκταθεί και στην Πράγα.

Η διάρκεια του ταξιδιού από τις Βρυξέλλες στην Πράγα είναι περίπου 15 ώρες, αλλά καθώς πρόκειται για τρένο για ύπνο, μπορείτε να διακόψετε το ταξίδι σας με έναν καλό ύπνο.

Αυτή η διαδρομή τρένου θα εκτελείται 3 φορές την εβδομάδα, καθιστώντας την ιδανική για να περάσετε χρόνο στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις στις οποίες θα σταματήσει αυτή η νέα εκτεταμένη διαδρομή. Αυτές περιλαμβάνουν την Αμβέρσα, το Ρότερνταμ, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και τη Δρέσδη.


 

Παρίσι στη Μαδρίτη

Αυτό το νέο τρένο θα κάνει τα ταξίδια μεταξύ των πρωτευουσών της Ισπανίας και της Γαλλίας πιο γρήγορα και ευκολότερα από ποτέ. Ο χρόνος ταξιδιού για αυτή τη διαδρομή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Παρισιού και Βαρκελώνης θα διαρκέσει λιγότερο από 7 ώρες.

Η Ισπανία θεωρείται ότι έχει το καλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο. Ωστόσο, αυτή η διαδρομή θα εκτελείται από τον ιταλικό κρατικό σιδηρόδρομο FS Italiane.

Τόσο το Παρίσι όσο και η Βαρκελώνη κατατάσσονται πολύ ψηλά στις λίστες πόλεων που πρέπει να επισκεφτούν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες που πραγματοποιούν μια ευρωπαϊκή περιοδεία και η ευκαιρία να επισκεφθούν και τις δύο πόλεις σιδηροδρομικώς είναι πιθανό να είναι μια απίστευτα δημοφιλής πρόταση.

Άμστερνταμ προς Αυστρία

Εάν ελπίζετε να επωφεληθείτε από την ευρωπαϊκή σεζόν σκι, τότε θα ενθουσιαστείτε από τη νέα διαδρομή TUI Ski Express.

Το τρένο θα αναχωρήσει από το Άμστερνταμ στις 5.30 μ.μ. τα βράδια της Παρασκευής και θα σταματήσει σε Utecht, Κολωνία και Φρανκφούρτη πριν φτάσει στις Αυστριακές Άλπεις. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των περιοχών του Τιρόλου ή του Σάλτσμπουργκερ ως τελικούς προορισμούς.

Αυτή η διαδρομή είναι αξιοσημείωτη για τη φυσική ομορφιά της που προκαλεί δέος που μοιάζει με χώρα των θαυμάτων του χειμώνα. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε σκι, αυτή η διαδρομή αξίζει να εξερευνήσετε μόνο για το χιονισμένο τοπίο της.

 

Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ

Αν και είναι ήδη δυνατό να ταξιδέψετε μεταξύ Βρυξελλών και Άμστερνταμ με τρένο τον Δεκέμβριο του 2024, τόσο οι σιδηροδρομικές γραμμές NS όσο και SNCB θα ξεκινήσουν αναβαθμισμένες απευθείας διαδρομές υψηλής ταχύτητας μεταξύ των 2 πόλεων.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί σημαίνει ότι ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ αυτών των δύο ευρωπαϊκών πρωτευουσών θα μειωθεί από λίγο πάνω από 3 ώρες σε μόλις 2 ώρες.

Ο αριθμός των υπηρεσιών σε αυτή τη διαδρομή θα διπλασιαστεί επίσης, πράγμα που σημαίνει ότι εάν σχεδιάζετε να μείνετε στο Άμστερνταμ, θα ήταν εύκολο να περάσετε το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες και να εξερευνήσετε 2 πόλεις σε ένα ταξίδι.

 

Βερολίνο προς Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες είναι ένας δημοφιλής κόμβος για τις νέες ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές γραμμές το 2024 και μια ακόμη διαδρομή που θα ξεκινήσει θα συνδέει το Βερολίνο με τη βελγική πρωτεύουσα.

Αυτή η διαδρομή θα εκτελείται ως υπηρεσία Nightjet από την OBB και θα κάνει πολλές στάσεις σε όλη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των Halle, Erfurt, Κολωνίας και Άαχεν. Ως τρένο ύπνου, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάτε για ύπνο σε μια χώρα και να ξυπνήσετε σε μια άλλη.

Αυτή η υπηρεσία τρένου θα λειτουργεί 3 ημέρες την εβδομάδα και θα γίνει μια απίστευτα πολύτιμη διαδρομή για τους τουρίστες που ελπίζουν να εξερευνήσουν την Ευρώπη.

 

Παρίσι στο Bourg-Saint-Maurice

Ένα άλλο όμορφο ταξίδι με τρένο που μπορεί να υπερηφανεύεται για το μαγευτικό τοπίο και μια χειμερινή εμπειρία στη χώρα των θαυμάτων θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2024.

Με το Ouigo, αυτή η διαδρομή θα αναχωρήσει από το Παρίσι και θα φτάσει στη γαλλική πόλη Bourge-Saint-Maurice, η οποία είναι η δημοφιλής γαλλική περιοχή σκι Les Arcs.

Η ευκαιρία να ταξιδέψετε μόνο στις γαλλικές Άλπεις κάνει αυτό το απίστευτο ταξίδι με τρένο που αξίζει να εξερευνήσετε. Όταν φτάσετε στο Bourge-Saint-Maurice, θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα σκι της Ευρώπης και μια πλούσια, δεμένη κοινότητα.

Ρώμη προς Cortina d'Ampezzo

Το νέο τρένο διανυκτέρευσης εξπρές μεταξύ Ρώμης και Cortina d'Ampezzo θα εκμεταλλεύεται η ιταλική κρατική σιδηροδρομική γραμμή (FS Italiene).

Το Cortina d'Ampezzo είναι ένα εμβληματικό και πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο στις ιταλικές Άλπεις και τώρα θα είναι πιο προσβάσιμο από ποτέ. Αυτό το ταξίδι με τρένο θα διαρκέσει 10 ώρες και θα αναχωρεί από τη Ρώμη στις 21:40 κάθε Παρασκευή βράδυ, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες που ελπίζουν να ενσωματώσουν ένα Σαββατοκύριακο σκι στο επόμενο ταξίδι τους στην Ιταλία.

Πρόκειται για μια πολυτελή βόλτα με τρένο με καμπίνες που κυμαίνονται από μονά κρεβάτια έως κρεβάτια για έξι άτομα και θα βρείτε επίσης ένα αυτοκίνητο για φαγητό και ένα μπαρ.

 

Λιέγη προς Μάαστριχτ

Τέλος, αυτή η συναρπαστική διαδρομή τριών χωρών θα συνδέει το Βέλγιο με τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ο λόγος που αυτή η νέα διαδρομή είναι τόσο σημαντική και σημαντική είναι ότι θα περάσει από τη Λιέγη και το Άαχεν, που είναι και οι δύο σημαντικές κατοικίες τρένων υψηλής ταχύτητας, ανοίγοντας μια τεράστια γκάμα πρόσθετων ευρωπαϊκών πόλεων για την εκπαίδευση ταξιδιωτών.

Από μόνα τους, η Λιέγη και το Μάαστριχτ είναι επίσης όμορφες και λιγότερο επισκέψιμες πόλεις που αξίζει να εξερευνήσετε ως μέρος μιας επικής ευρωπαϊκής περιπέτειας τρένων.

 

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ