2024-01-18 08:06:55
Φωτογραφία για Διακοσμήσεις με παλιούς κλασικούς καναπέδες
Είτε έφτασαν έως εμάς σαν ...κληρονομιά από ένα συγγενικό πρόσωπο είτε σαν ...απομεινάρι του παλιού μας σαλονιού οι κλασικοί καναπέδες ανήκουν στα έπιπλα που αξίζουν μια δεύτερη ζωή και μπορούν πράγματι να ενταχθούν απόλυτα πετυχημένα στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου σπιτιού. 

Εκτός της συναισθηματικής πρόκειται για έπιπλα και με αντικειμενικά σημαντική αξία, λόγω των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένοι και κυρίως λόγω του ξύλινου σκελετού και της γενικά στιβαρής κατασκευής τους που τους κάνει να αντέχουν για δεκαετίες την καθημερινή χρήση. 



Πρόκειται συνήθως για ογκώδεις ταπετσαρισμένους καναπέδες με το ξύλο του σκελετού εμφανές λίγο ή περισσότερο σε κάποια σημεία, συνήθως διαθέτουν μαξιλάρια μόνο στα καθίσματα και όχι στην πλάτη και συχνά πρόκειται για πλήρως χειροποίητα έπιπλα. 

Ανεξάρτητα από τον γενικό σχεδιασμό του το στοιχείο που διαφοροποιεί πλήρως την όψη του και κάνει κατάλληλο έναν παλιό ξύλινο καναπέ ταιριαστό με κάθε διακομηστικό στυλ είναι το είδος και οι αποχρώσεις των υφασμάτινων στοιχείων που θα πλαισιωθεί.  


Η αλλαγή ταπετσαρίας, αν χρειάζεται, με ταυτόχρονη ενίσχυση του εσωτερικού αφρολέξ μπορούν πραγματικά να ...μεταμορφώσουν έναν κλασικό καναπέ και να τον μετατρέψουν σε ένα απόλυτα λειτουργικό και ιδιαίτερα καλαίσθητο έπιπλο για κάθε σαλόνι. 



Οι ευφάνταστοι συνδυασμοί στα υφάσματα όπως και οι έντονες αποχρώσεις και μοτίβα είναι στοιχεία που δίνουν ακόμη και σε εντελώς κλασικού ύφους καναπέδες πολύ ξεχωριστή και σύγχρονη αισθητική.

Εμπριμέ, ριγέ και καρό μοτίβα μπορούν και να συνδυαστούν στα υφάσματα και να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σύνολο με τα διακοσμητικά μαξιλάρια στην πλάτη να καθορίζουν εξίσου με το ύφασμα ταπετσαρίας την γενική όψη και το τελικό ύφος του επίπλου. 

Υφάσματα με βελούρ υφή είναι από τα πιο ταιριαστά για καναπέδες αυτού του ύφους, ενώ η χρήση πιο μοντέρνων στοιχείων (βοηθητικών επίπλων, κάδρων, φωτιστικών κλπ) στο ίδιο σημείο που βρίσκεται ο καναπές δημιουργούν ένα σύνολο που δεν χαρακτηρίζεται από την αυστηρότητα του κλασικού ύφους. 

Το ...διαχρονικό λευκό-μπεζ είναι επίσης μια πολύ καλαίσθητη επιλογή για το ύφασμα ταπετσαρίας ενός τέτοιου καναπέ, ενώ ταυτόχρονα δεν δεσμεύει χρωματικά κανέναν άλλο χρωματικό συνδυασμό που επιθυμούμε στον χώρο.  

Οι παλιοί κλασικοί καναπέδες είναι ασφαλώς τα ιδανικά έπιπλα για χώρους διαμορφωμένους σε Ρουστίκ και Vintage στυλ όμως με την ίδια ευκολία και την χρήση των κατάλληλων συνδυασμών σε υφάσματα το ίδιο πετυχημένα μπορούν να ενταχθούν και σε ένα πιο σύγχρονης αισθητικής σαλόνι. 

Το ξύλο των καναπέδων αυτής της μορφής μπορεί ασφαλώς να συντηρηθεί ή να βαφτεί-παλαιωθεί με χρώματα κιμωλίας δίνοντας στα έπιπλο ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη. 

Με χρώματα κιμωλίας και όχι δύσκολη διαδικασία βάφεται και το ύφασμα-ταπετσαρία ενός καναπέ, αν αυτό δεν χρειάζεται αλλαγή λόγω φθοράς. 

Το αποτέλεσμα είναι ανεξίτηλο αρκεί η όλη διαδικασία να γίνει με τον σωστό τρόπο και την εφαρμογή του αραιωμένου με νερό χρώμα πάνω σε υγρό-βρεγμένο ύφασμα. 

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες. 

Μια επίσης κατηγορία κλασικών καναπέδων ιδιαίτερης αισθητικής που μπορούν να βρουν την θέση τους σε ένα καθ' όλα σύγχρονο σπίτι είναι και οι ξύλινοι παραδοσιακοί καναπέδες, που συχνά δεν διαθέτουν καθόλου ενσωματωμένα μαξιλάρια. 

Οι καναπέδες αυτοί, εκτός των άλλων, είναι ιδανικοί σαν καθίσματα σε βοηθητικούς χώρους όπως πχ στην είσοδο ή σε ένα χωλ αλλά και για την δημιουργία μιας πολύ ιδιαίτερης τραπεζαρίας σε συνδυασμό με ξύλινα τραπέζια αντίστοιχης αισθητικής. 

Τα ξύλινα καναπεδάκια αυτού του τύπου επίσης μπορούν να αλλάξουν εντελώς όψη και αισθητική αν βαφτούν σε μια ταιριαστή με το σύνολο του χώρου απόχρωση, ακόμη και χωρίς την εφαρμογή κάποιας τεχνικής παλαίωσης. 

Βαμβακερά υφάσματα σε ριγέ-καρό μοτίβα είναι από τα καταλληλότερα για να πλαισιωθεί ένας τέτοιος ξύλινος παραδοσιακός καναπές και δημιουργούν ένα πιο ...ανάλαφρο αισθητικά σύνολο σε σχέση με υφάσματα άλλης υφής. 

Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε για να αλλάξετε όψη σε έναν παλιό κλασικό καναπέ και να τον καταστήσετε λειτουργικό για πολλά ακόμη χρόνια το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έπιπλα πολύ ανώτερης αξίας και αισθητικής σε σχέση με τον μέσο όρο των σύγχρονων καναπέδων βιομηχανικής παραγωγής και η μόνη θέση που δεν τους ταιριάζει είναι ...δίπλα σε κάδους σκουπιδιών! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto   



ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ